Slovenija
62 ogledov

Slovenija se še naprej obdaja z ograjo

Postavljanje ograje na meji s Hrvaško EPA
V prihodnjih dneh se bo nadaljevalo postavljanje začasnih tehničnih ovir na slovenski meji, napovedujejo na ministrstvu za notranje zadeve.

Postavljanje začasnih tehničnih ovir se bo nadaljevalo na nekaterih ključnih območjih, na katerih bi lahko glede na lanskoletne izkušnje prišlo do poskusov množičnega prihajanja na ozemlje Slovenije, pojasnjujejo na ministrstvo za notranje zadeve (MNZ).

"Kot smo v preteklosti že večkrat pojasnili, gre za nujen in začasen ukrep, ki bo Policiji omogočal učinkovito varovanje zunanje schengenske meje v primeru ponovitve množičnih migracij in celovito izvajanje varovanja ljudi in njihovega premoženja," so še dodali na MNZ.

Do sedaj 183,5 kilometra ograje

Do sedaj je bilo postavljenih 183,5 kilometra začasnih tehničnih ovir. Ovire so tako postavljene od mejnega prehoda Gibina v občini Razkrižje do doline reke Dragonje v občinah Piran in Koper. "Začasne tehnične ovire smo odstranili na prehodnih mestih, mejnih prehodih, v strnjenih naseljenih, turističnih destinacijah ter na območjih, kjer bi lahko narasel vodostaj reke ogrozil postavljene ovire, ... in jih nadomeščamo s panelno ograjo," so povedal na MNZ. Panelne ograje se postavlja na območju PU Murska Sobota, PU Maribor, PU Celje, PU Novo mesto, PU Ljubljana in PU Koper.

Začasne tehnične ovire iz panelnih ograj so postavljene v skupni dolžini 27,5 kilometra, zamenjava poteka v skladu s sprejetim načrtom in v dogovoru z lokalnimi skupnostmi teče sukcesivno naprej, pravijo na ministrstvu. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • razerznak 18:29 21.oktober 2016.

    sj je že čas, avstrijci majo to že cca pol leta narjeno