Slovenija
19 ogledov

Slovenija se že "kuha"

vročina, ventilator, hlanjenje Shutterstock
Živo srebro po večini krajev v Sloveniji že presega 34 stopinj Celzija, ponekod so temperature še višje, pravi dežurni prognostik na Agenciji RS za okolje Benedikt Strajnar.

Danes tako pričakuje, da se bo ogrelo do 36 stopinj Celzija, v nedeljo pa bodo termometri lahko pokazali tudi 38 stopinj. Rekordnih vrednosti tako ne izključuje.

Kot je še povedal Strajnar, se je najhitreje ogrelo v večjih mestih, na primer v Celju, Novi Gorici, Mariboru in Kopru, kjer so temperature trenutno okoli 34 stopinj Celzija ali nekaj čez. V Ljubljani je trenutno 33 stopinj.

Po njegovih besedah se bo segrevanje ustavilo na obali, kjer bo popoldne zapiha maestral. Drugje po državi pa se bo nadaljevalo, tako da bomo lahko že danes, sploh pa v nedeljo blizu rekordnih vrednosti, je dejal.

V Ljubljani je v nedeljo za pričakovati 37 stopinj Celzija, v Beli krajini in Brežiško-krški kotlini pa bo lahko tudi 38 stopinj Celzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.