Slovenija
92 ogledov

Slovenija zanika hrvaške navedbe o odstranitvi žice na meji

Pince Anže Petkovšek
Hrvaška pričakuje, da bo Slovenija žico na meji odstranila v dveh tednih.

V kabinetu predsednika vlade so zanikali navedbe nekaterih hrvaških medijev glede dogovora med slovenskim premierom Mirom Cerarjem in predsednikom hrvaške vlade Tihomirjem Oreškovičem.

Premiera o žici

Kot navaja Večernji list, naj bi slovenski premier hrvaškemu obljubil, da bo Slovenija ograjo na meji med državama odstranila v naslednjih dveh tednih. Premiera naj bi se o odstranitvi žice pogovarjala v petek v Bruslju ob robu vrha EU-Turčija.

"Navedbe ne držijo!"

"Navedbe omenjenega časopisa ne držijo," pravijo v kabinetu Mira Cerarja. "Kot je  v luči sprejetega dogovora med EU in Turčijo glede morebitnega umika tehničnih ovir na meji s Hrvaško premier dr. Miro Cerar povedal za slovenske medije že ob koncu zasedanja Evropskega sveta v Bruslju minuli petek, bo sedaj treba pozorno spremljati razvoj dogodkov in jih morebiti vsaj delno umakniti, ko bo dovolj zagotovil, da jih ne potrebujemo več," dodajajo v KPV.

Osem protestnih not

Orešković | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Hrvaško zunanje ministrstvo je v Ljubljano poslalo  osem protestnih not, s katerimi so zahtevali odstranitev žice s hrvaškega ozemlja. O tem so obvestili tudi tudi Evropsko komisijo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:08 23.marec 2016.

    Žica je krneki. Če bi imel toplotne kamere al pa uporabljal satelit bi takoj vedl če kdo stop čez mejo pa še živalim bi prihranil življenja. Tako kot imajo Američani na mnogih mestih zaznavne toplotne kamere. nevem no. A ...prikaži večA je tak težko razmišljat mal dlje kot en korak naprej? za naše politike očitno je ker imajo raj zastarelo tehnologijo namest izdelane - sofisticirane.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:04 23.marec 2016.

    Marsikateri Hrvat je dober človek ampak njihovim politikom in diplomatom pa ne zaupam in jim nikoli ne bom zaupal. Prevečkrat so izdal slovensko zaupanje.

  • h3o 01:35 22.marec 2016.

    žico bomo:-odstranili-premaknili mejo globje v Kroaško-znova postavili mejo