Slovenija
3 ogledov

Slovenija znova v recesiji

Slovenija v tretjem četrtletju s 3,3-odstotnim padcem BDP.

Bruto domači proizvod (BDP) se je v letošnjem tretjem četrtletju v primerjavi z enakim četrtletjem lani realno zmanjšal za 3,3 odstotka. V prvih devetih mesecih letos je bil obseg BDP za 2,2 odstotka manjši kot v enakem obdobju lani, so objavili na državnem statističnem uradu. Slovenija je tako znova v recesiji.

Komentarjev 6
  • privat 11:42 14.avgust 2013.

    dejansko stanje vladajoče politike ni rešitev Slovenije iz krize ,ampak je poglabljanje socialnih razlik med ljudmi . Miselnost politike je skrajno neresna saj pravi...povečati število bogatašev v Sloveniji ,kar v nadaljevanju besede pomeni povečanje število socialno ogroženih in povdariti manjšo ...prikaži več delovno produktivnost in psihično uničevanje gonilne sile delavstva. Dejansko stanje recesije in njenih posledic si pa neupa nobeden priznati.

  • mph 07:52 03.december 2012.

    Zanimivo sicer, z vsemi "ukrepi" Janše nobenega izboljšanja. In zdaj ste ljudje še izbrali njegovega dvornega norčka za predsednika. Res lepo nam se piše.

  • mph 12:29 30.november 2012.

    Ma, če bi šlo samo za to, da ni naredil nič za okrevanje, bi še šlo, problem je ker ta nesposobni gnoj intenzivno uničuje še tisto, kar je delovalo.