Slovenija
34 ogledov

Sloveniji zavladala trenirka

trenirka Shutterstock
Dan, ko se vse v Sloveniji vrti le okoli trenirke. Na socialnih omrežjih ogorčenje, podpora in obilica humorja.

Spletna stran SDS-a je celo nedeljsko popoldne doživljala "mrke", čeprav ni jasno, ali so k temu botrovali velik naval bralcev ali celo spletni napad.

Na zapis avtorja Tomaža Majerja o Jankovićevih volivcih, ki da slovenskega državljanstva nimajo od rojstva, govorijo z naglasom in jih je bilo moč na voliščih prepoznati po trenirkah, se je na Twitterju in Facebooku vsul plaz odzivov. Medtem ko se nekateri z zapisi strinjajo (zapis ima več kot 1.500 "všečkanj"), je večina odzivov na socialnih omrežjih negativnih. "Zanimivo ... je, da v tekstu vidite samo trenirke, za druge spornosti, na katere opozarja, pa je slepa pega," je na kritike v enem od tvitov zapisal Janez Janša, prvak SDS.

Je pa tudi veliko humorja. Na Facebooku se je kmalu pojavila recenzija, ki v slogu srednješolskega ocenjevanja maturitetnega spisa raztrga Majerjevo mnenje in mu da oceno -2. Skupina na Facebooku tudi poziva k srečanju jutri ob 18.15 na Kongresnem trgu v Ljubljani, oziroma ob 18.30 na Prešernovem trgu. Pogoj je seveda nošnja trenerke.

Nekaj najboljših s Twitterja:

#trenirka #trenirkadan Zgodba je postala glavna novica dneva. Najlepsa manifestacija moci socialnih omrezij. (@Zverinjak)

Kdo se bo danes na #misijaevrovizija prikazal v #trenirka, @milijonar ali Slakonja? Mi bo Klemen še všeč ratal, če bo to naredil ... (@IrenaSirena)

V bistvu sem zajebal... moja #trenirka je Adidas Originals. Novi državljani prisegajo na Adidas Performance. (@dmashina)

Aaaa EPIC!!!! Mama me je ravnokar seznanila, da za božič dobim trenirko, ker sem v gatah paradiral po hiši. Hahaha (@urosvensek)

TOP SECRET: jutri ob 18.30 #trenirkameet! Prešernov Trg (LJ). DRESS CODE: #trenirka! Povej naprej (@miharejc)

Na pomoc!Kako naj se oblecem, ce bo slucajno potekal ref. o druzinskem zakoniku in ko bi glasoval za? (@tekoče)

Katastrofa, nobene trenirke nimam. Takoj jutri grem v shopping. (@BridziZ)

BTW. Lahko bi imeli referendum. Katere blagovne znamke #trenirka so vendarle "neoporečno" državotvorne. Domnevam, da za mnoge Yassa ni... (@IEBergant)

Rojen v Sloveniji, Slovenskim staršem... in pri teh letih izvem, da sem "novi državljan", ker v prostem času oblečem #trenirka.. (@MLipovec)

jaz sem pa v trenirki psa ven peljala...a to pomeni, da sem 'novi drzavljan'? (@katarinacas)

zakaj si blondinka da trenirko na glavo?! zato, ker na njej pise KAPPA (@MarkoKovic)

A se mogoče spomnite JJ na triglavu v šuškavi (@Rasoska)

Belih štumfov ni pa še noben omenjal? Al niso obvezna oprema?  (@Razdelilec)

Komentarjev 23
  • franceljtancelj 22:46 12.december 2011.

    Bi bilo dobro za vse, če bo sloveniji zavladale delovne hlače.

  • Jožica Ocvirk 17:38 12.december 2011.

    Če je pa "trenirka" lahko današnja glavna skrb slovenskega državljana, potem res ne vem, zakaj in čemu se tako borimo za "prihodnost", za novo oblast, za večji BDP, Evro itd. Če so takšne izjave sovražni govor, potem je najbolje, da ...prikaži več nam vsem, gospoda na vrhu, kupite nagobčnike, pa bomo tiho. Tako tiho nismo bili niti pred 40. leti. Ne, niti takrat! Bo tudi moj komentar prepoznan za sovražnega? Kar naj bo - z avtorjem se pa strinjam - ne glede na to, da me tujci ne motijo. A, ko bi kdaj zares pogledali v kakšno neevropsko državo, bi videli in spoznali, kako drugačne so pravice in privilegiji "avtoktonih" prebivalcev - saj nekaj dajo nase! Mi pa pod evropsko zastavo mahamo s človekovimi pravicami, na svoje pa pozabljamo. Prav naj nam bo. V našem bloku je preko 40 stanovanj, vsak stanovalec ima poseben ključ vhodnih vrat, pa tudi stanovanja, kjer živi vsaka družina zase, ne hodimo k sosedom po hrano in spimo tudi doma...(joj, kako je to sovražno in neprimerno za današnji čas...!?)

  • jureh 11:44 12.december 2011.

    Kaj je zate žalitev? To da napišem satirično šalo na račun trenirk ali da opozarjam na tvoje neznanje slovenskega jezika. Če ti je slovnščina materin jezik, te je lahko prav pošteno sram! Drugače te pa čisto razumem.