Slovenija
33 ogledov

Slovenijo bo zajela vročina

V prihodnjih dneh se bodo temperature precej dvignile. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Prihodnji teden bo sončen, vroč in poleten. Temperature bodo visoke, v drugi polovici pa nas bo ohladila tudi kakšna nevihta.

Približuje se julij, mesec, ko je ponavadi vročina najhujša. Napovedi za prihodnji teden so obetavne, tega pa se bodo najbolj razveselili ljubitelji poletja, ki jih pripekajoče sonce in vročina nič ne motita. Temperature se bodo tako znova povzpele nad 30 stopinj Celzija.

"V tednu, ki je pred nami, bo sončno in poletno, tudi vse topleje bo. Druga polovica tedna bo marsikje tudi vroča. Ni čisto izključeno, da se kje od srede dalje pojavi tudi kakšna vročinska nevihta, ampak večinoma bomo imeli sončno in poletno vreme," pravi dežurni prognostik z Agencije RS za okolje (Arso).

Pred nami vroči dnevi
Jutranje temperature se bodo gibale do 15 stopinj, dnevne pa bodo dosegle tudi do 30 stopinj Celzija. V drugi polovici tedna bi se temperature lahko še dvignile, kar pomeni, da so pred nami prvi vroči poletni dnevi. Visoke temperature bodo zajele vso Slovenijo, ohladili pa se boste lahko v hribih, kjer bo po besedah dežurnega prognostika zagotovo bolj sveže.

Dopustniki se bodo najbolj razveselili podatka, da se bo segrelo tudi morje.
"Trenutno se temperature morja v severnem Jadranu gibajo od 22 do 24 stopinj Celzija. Do konca prihodnjega tedna se bo morje zagotovo še segrelo, temperature pa bodo najverjetneje dosegle 25 stopinj Celzija," pravijo na Arsu. Temperature na Obali prihodnji teden ne bodo nič višje kot na celini, bo pa kljub temu precej vroče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.