Slovenija
1670 ogledov

Slovenska občina in policija zanikali poročanje Fox News

Celje Profimedia
Fox News poročal o najnevarnejših mestih v Evropi in na lestvico umestil tudi Celje.

Poročanje ameriškega medija Fox News, da je Celje šesto najnevarnejše mesto v Evropi, ne drži, so sporočili s celjske občine in policije. Po navedbah Fox News naj bi bilo leta 2017 v Celju 2,6 umora na 100.000 prebivalcev, to pa se ne sklada s policijsko statistko, saj v letu 2017 niso obravnavali nobenega umora ali uboja, so pojasnili.

V tem obdobju je celjska policija obravnavala le en poskus kaznivega dejanja uboja, ki pa se v statistiki dokončanih kaznivih dejanj ne šteje, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Zaradi neresničnih navedb je policija na Fox News že poslala zahtevo za popravek prispevka. "Dejstvo je, da živimo v zelo varnem mestu in varni državi," so zapisali na Mestni občini Celje.

To je lestvica Fox News

Omenjeni ameriški medij je poročal, da so prva tri najbolj nevarna mesta v Evropi litovski Kaunas, Vilnius in Klaipeda, sledil naj bi francoski Marseille, madžarski Debrecen, na šesto mesto so umestili Celje, sledil naj bi irski Belfast, finski Tampere, madžarska Budimpešta in nizozemski Amsterdam.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1