Slovenija
61 ogledov

Slovenska policija je bila obveščena o grožnji

lučke Saša Despot
Slovenska policija nima podatka, da bi se informacija o grožnjah terorističnih napadov v evropskih prestolnicah nanašala na Ljubljano.

Slovenska policija je bila obveščena o informaciji o morebitnih grožnjah terorističnih napadov na večja evropska mesta. "V tej zvezi vam lahko potrdimo, da nimamo podatka, da bi se omenjena informacija nanašala na Ljubljano, pa tudi glede na razpoložljive informacije ocenjujemo, da so morebitne take akcije pri nas manj verjetne, ni pa jih mogoče povsem izključiti," pojasnjuje Drago Menegalija z Generalne policijske uprave.

Poostrena varnost v evropskih prestolnicah

Včeraj smo poročali, da je policija na Dunaju in več drugih avstrijskih mestih dvignila raven pripravljenosti pred terorističnimi napadi, potem ko so bili obveščeni o možnosti napada med novoletnimi prazniki. Dunajska policija je v soboto sporočila, da je "prijateljska obveščevalna služba" opozorila več evropskih prestolnic na možnost strelskega ali bombnega napada v Evropi pred novim letom.

Pri slovenski policiji pravijo, da stalno sodelujejo s partnerskimi službami pri nas, kakor tudi s policijami oz. varnostnimi organi drugih evropskih držav pri izmenjavi operativnih informacij. "Policisti so s takimi oblikami groženj seznanjeni, prav tako so seznanjeni z indikatorji, ki pomagajo pri zgodnji zaznavi tovrstnih pojavov," pojasnjuje Menegalija.

Dodatni ukrepi na mejah

Dodaja, da policija v obdobju božično-novoletnih praznikov že izvaja ciljno usmerjene ukrepe z namenom preprečevanja kršitev javnega reda in miru na javnih zbiranjih in ugotavljanja okoliščin, ki bi lahko predstavljale grožnje. "Posebej smo pozorni ob dogodkih, na katerih se zbira večje število ljudi, kot so shodi, športne prireditve, zabavno-kulturne in druge prireditve, vključno s silvestrovanji na prostem in v dvoranah," poudarja Menegalija. "Dodatni ukrepi se izvajajo tudi v policijskih postopkih na mejnih prehodih."

Komentarjev 2
  • 108 13:51 29.december 2015.

    + 350 000 teroristi....

  • Rastok 10:50 29.december 2015.

    Slovenija je premajhna, da bi jo teroristi sploh našli...