Slovenija
3899 ogledov

Slovenska policija kar 17 let iskala to žensko. Našli so jo.

lisice pripor aretacija Simbolična fotografija
Danes 61-letna ženska je bila obsojena zaradi goljufije.

Kar 17 let je slovenska policija iskala 61-letno slovensko državljanko, obsojeno zaradi goljufije. Iskalna akcija se je nedavno v sodelovanju s tujimi varnostnimi organi uspešno zaključila, saj so ubežnico našli in prijeli v Gani. Od tam so jo v Slovenijo deportirali 13. novembra in jo odpeljali v Zavod za prestajanje kazni zapora Ig.

Ubežnico je Okrožno sodišče v Ljubljani iskalo od leta 2004, sprva kot pričo, kasneje pa zaradi izvedbe kazenskega postopka zaradi kaznivega dejanja goljufije ter v drugem primeru zaradi izvršitve kazni zapora, prav tako zaradi goljufije.

V obeh kazenskih zadevah je bila zoper ubežnico izdana odredba za razpis tiralice, mednarodna tiralica in evropski nalog za prijetje in predajo. Iskanje ubežnice je bilo leta 2019 objavljeno tudi na spletni strani Europola v okviru kampanje iskanja ubežnikov EU Most Wanted.

Deset let ilegalno v Gani

Aktivnosti slovenske policije za odkritje in privedbo ubežnice so potekale kar 17 let, zadnja leta pa so se zadeve kot enega izmed nerešenih primerov dolgotrajnih iskanj ubežnikov, t. i. cold case primerov, lotili kriminalisti oddelka za ciljno iskanje oseb iz sektorja za mednarodno policijsko sodelovanje v upravi kriminalistične policije na Generalni policijski upravi, ki so po intenzivnem delu uspešno zaključili iskanje ubežnice, so danes sporočili z Generalne policijske uprave.

Po vrsti izvedenih aktivnostih se je izkazalo, da se ubežnica skriva v Gani. Pristojno sodišče je zato oktobra letos prek pravosodnega ministrstva v Gano poslalo izročitveno dokumentacijo, varnostni organi Gane pa so Slovenijo 27. oktobra letos obvestili, da je bila ubežnica prijeta v glavnem mestu Gane, v Akri, kjer je deset let ilegalno prebivala brez veljavnega osebnega dokumenta.

avtocestna policija Slovenija Toliko sta zaslužila zdravnika, ki sta izdajala lažna potrdila

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 4
 • Avatar Anion6anion
  Anion6anion 11:26 16.november 2021.

  Tam bi jo pustili. Vsega denarja tako ne bo vrnila zdaj pa jo čaka all inclusive na račun davkoplačevalcev. Streha nad glavo, na toplem in nikoli lačna .Koliko nas bo stalo da bo v zaporu ?

 • mina6 21:34 15.november 2021.

  Kaj pa ime?? DVOLIČNI PORTAL!! Nekatere takoj z imenom in priimkom, drugih pač nikoli...

 • sam1 20:28 15.november 2021.

  A to pomeni,če je tiralica izdana 17 oziroma tudi več let,potem si policija zasluži vse pohvale za ta skoraj dve desetletji dolg trud......