Slovenija
2305 ogledov

Slovenska vlada pošilja denarno pomoč palestinskim beguncem

Vojna Izrael - Palestina 9. 10. 2023 Profimedia
Odločitev dopisne seje.

Vlada je na današnji dopisni seji odločila, da bo agenciji Združenih narodov za pomoč palestinskim beguncem na Bližnjem vzhodu (UNRWA) letos namenila 150.000 evrov, so sporočili z vlade. Ob tem je ponovno obsodila "terorizem in napade Hamasa", izrazila solidarnost z Izraelom in pozvala k prekinitvi nasilja ter spoštovanju humanitarnega prava.

"S svojim delovanjem si bo Slovenija prizadevala za preprečevanje eskalacije konflikta in za stabilizacijo razmer, kar je osnova za mirovni proces, ki bo vrnil upanje v rešitev dveh držav," je v izjavi zapisala vlada in dodala, da obžaluje nedolžne civilne žrtve na obeh straneh.

Število žrtev spopadov, ki od sobote divjajo med izraelsko vojsko in palestinskim oboroženim gibanjem Hamas, je na izraelski strani doseglo 1000. V izraelskih napadih na območje Gaze je medtem umrlo najmanj 830 ljudi. Po najdbi trupel 1500 borcev Hamasa je skupno število smrtnih žrtev preseglo 3000. Ubiti, ranjeni ali pogrešani so tudi številni tuji državljani.

Vse večje razsežnosti spopada med Izraelci in Palestinci Svet Evropska unija zamrznila pomoč Palestincem Vojna Izrael - Palestina 9. 10. 2023 grožnje Svet Hamas: "Vsakič, ko bodo naši ljudje tarča brez opozorila, bo to povzročilo ..."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 38
  • optimist11 09:55 11.oktober 2023.

    Janet Zalaznik, ti pa provociraš upokojence z tvojimi bednimi članki. Vidiš, da je denarja dovolj.

  • Avatar olor
    olor 09:09 11.oktober 2023.

    Pošilja denar? Da lažje pridejo do Evrope? Naj raje pošlje hrano in ostale dobrine, ne denar.

  • Idioti 09:06 11.oktober 2023.

    Končno nekaj pametnega. Samo SLO kot članica VS bi morala sklicati sejo VS in židovski bandi jasno in glasno vse njihove zločine sesuti v brk ! Mimogreda , rta bagra podira zgradbe , ki jih je naredila EU se pravi ...prikaži več , da uničujejo naše donacije Palestincem !