Slovenija
89 ogledov

Slovenska vojska novači tudi preko Facebooka

Postani vojak je profil na družabnem omrežju Facebook, ki ga je všečkalo dobrih 6.700 ljudi. Med drugim ta kanal izkoriščajo tudi za promoviranje poklica vojaka pri nas. Ravno te dni imajo v teku tudi nekakšno nagradno igro.

Slovenska vojska v petek, 15. maja, obeležuje svoj dan, torej dan Slovenske vojske. Razmere znotraj organizacije so precej borne, so pred včerajšnjo prisego nove obrambne ministrice za zurnal24.si opozarjali sindikalisti, ki že nekaj let opozarjajo na slabo stanje, slabe plače in slabo opremo.

Morda gre temu pripisati tudi dejstvo, da si očitno mora vojska posluževati precej kreativne prijeme za okrepitev svojih vrst.

Igra na Facebooku

Slovenska vojska bo tudi v letošnjem letu uresnčevala kadrovski načrt z nadomestnimi zaposlitvami; v svojih vrstah potrebujejo novo moč. Mlado moč, ki kot takšna, skoraj zagotovo uporablja spletno omrežje Facebook.

Profil “Postani vojak” Slovenska vojska že od novembra 2008 uporablja za promoviranje tako vojske same kot tudi poklica vojaka.

Slovenska vojska | Avtor: Facebook - Postani vojak Facebook - Postani vojak

Te dni so si omislili nagradno igro, s katero bi še povišali viralo oglasnega sporočila, s katerim vojska vabi v svoje vrste. “Med vsemi vami, ki boste to objavo delili, všečkali ali komentirali, bomo 26. maja izžrebali tri srečneže, ki bodo poleteli s helikopterjem AS AL 532 Cougar na Kredarico in spremljali posadko helikopterja Slovenske vojske na redni izmenjavi meteorologov na najvišji meteorološki postaji v državi,” je pripisano objavi.

Objavi sledi oglasno sporočilo, v katerem je med drugim izpostavljeno, da bodo kandidati za zaposlitev v Slovenski vojski ob podpisu pogodbe o zaposlitvi za najmanj pet let – po uspešno opravljenem usposabljanju – prejeli tudi denarno nagrado v višini ene povprečne bruto plače na zaposlenega pri nas. Februarja je ta znašala 1.515 evrov.

Slovenska vojska ima maja 7.138 zaposlenih v stalni sestavi, pogodbenih rezervistov je 1.070. 

Komentarjev 1
  • dragec 12:45 14.maj 2015.

    In kdo je v igri propagande za SV, znamenita agencija za kadrovanje "levakov" - PRISTOP