Slovenija
2496 ogledov

Slovenski policisti, veselite se!

prisega pomožnih policistov Anže Petkovšek
Podpis stavkovnega sporazuma.

Predstavniki policijskih sindikatov in vlade so danes podpisali stavkovni sporazum, s čimer so policisti končali več mesecev trajajočo stavko.

Podpisa stavkovnega sporazuma se je ob generalni direktorici policije Tatjani Bobnar udeležil tudi predsednik vlade Marjan Šarec. Kot je dejal, se zaveda, da s sporazumom niso vsi zadovoljni, hkrati pa z njim niso porušili krhkih razmerij v enotnem plačnem sistemu.

"Vlada se zelo dobro zaveda, da varnost nekaj stane. Ne moremo samo leporečiti in govoriti, kako si želimo varnosti, ob tem pa ne poskrbeti za njeno realizacijo," je še dejal premier, ki je tudi napovedal, da bodo v prihodnje kadrovskim težavam policije posvetili še veliko pozornosti.

Kot je bilo jasno že po ponedeljkovi parafi sporazuma, so se sindikati in vladna stran dogovorili, da naročijo analizo zunanje neodvisne institucije, ki bo po dogovorjenih kriterijih ocenila zahtevnost in primerljivost uniformiranih policistov, ter se zavezali, da bodo rezultate analize spoštovali pri dvigu plač.

Policisti bodo z novim letom pridobili še en plačni razred ter višje dodatke za nočno, nedeljsko in praznično delo. Tisti, ki bodo v okviru projekta sodelovali pri varovanju schengenske meje in obvladovanju migrantskega toka, pa bodo deležni posebnih sredstev za povečan obseg dela.

Izboljšujejo se tudi pogoji dela policistov glede sistemizacije delovnih mest, premakljivega delovnega časa in kariernega sistema.

Policisti Stavka Slovenija Policisti zaostrujejo stavko, tukaj bodo udarili CSD Domžale Kadrovanje Slovenija Prihodnje leto 73 dodatnih zaposlitev

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Janelinna
    Janelinna 23:30 27.december 2018.

    Želite najti žensko za eno noč? Pridite ==> www.3xDate.top

  • mph 20:28 27.december 2018.

    Si zaslužijo še več glede na poklic, ki ga opravljajo.

  • alfagirl 19:12 27.december 2018.

    Najkrajšo bodo tudi pri tej vladi potegnili upokojenci. Januarja jim bodo dvignili pokojnine za 2 procenta, dali regres v višjem znesku za 20 EUR ter kao izvršili izredno vskladitev pokojnin decembra 2019 za 1 procent.. Halo!! Javnemu sektorju pa bodo ...prikaži več dvignili plače tudi do 12 procentov. V predvolilnem času so se vsi vključno s Šarcem zavzemali za upokojence, iz tega pa je bore malo.