Slovenija
51 ogledov

Slovenski vojaki udeleženi v streljanju

SV v Afganistanu Borut Podgoršek (MORS)
Pripadniki slovenskega kontingenta v Afganistanu so bili udeleženi v strelskem incidentu.

Pri izvajanju usposabljanja pripadnikov afganistanske vojske se je včeraj popoldne na območju delovanja slovenskega kontigenta v operaciji ISAF zgodil strelski incident, v katerem je bilo udeleženih šest pripadnikov Slovenske vojske, so sporočili z ministrstva za obrambo. Na napad so odgovorili z ognjem, pri čemer ni bil nihče poškodovan in so se po incidentu varno vrnili v bazo. Ob tem so dodali, da se vsi pripadniki slovenskega kontingenta v Afganistanu počutijo dobro.

O incidentu so obvestili ministra za obrambo Romana Jakiča, ki je o dogodku obvestil predsednika RS in vrhovnega poveljnika obrambnih sil Boruta Pahorja ter predsednico vlade RS Alenko Bratušek.

Komentarjev 11
  • privat 10:25 05.januar 2014.

    vsi so ti ljudje samo za strog zapor...nekoč ko bo človeštvo zrelo ,taki ljudje bodo samo lupili krompir po zaporih in ne po vojašnicah . Vse to je ne človeško in kliče po nuji ,da Slovenija pokliče svoje fante domov ...prikaži več ,da gradijo državo in ne da ji izpodkopavajo temelje civilizirane demokratične družbe.

  • dragec 08:54 20.november 2013.

    Daleč, daleč so talibani začeli streljati, naši hrabri fantje so odgovorili, izstrelili na tisoče nabojev in na koncu jim je pomagala eskadrilja letal F 16. CVRC

  • privat 07:27 20.november 2013.

    kako da ni denarja?? Samo za nas ga ni...banda!