Slovenija
23 ogledov

Slovenski vojaški čevelj ostaja v Afganistanu

vojaki, uniforma Anže Petkovšek
Umika slovenskih vojakov iz Afganistana še ne bo tako hitro, čeprav je premier Pahor še pred dnevi napovedoval, da bi se to lahko zgodilo že jeseni.

Odbora za zunanjo politiko (OZP) in za obrambo sta se na današnji skupni seji iz prve roke seznanila z informacijo vlade o političnih in varnostnih razmerah v Afganistanu in po več kot dvourni polemični razpravi sprejela sklep, naj vlada oktobra letos odboroma predstavi analizo razmer in časovnico umika iz Afganistana.

Na razpravi sta bila tudi premier Borut Pahor in obrambna ministrica Ljubica Jelušič, ki sta pred dnevi javnosti predstavljala nasprotna stališča o tem, kdaj bi lahko Slovenci zapustili Afganistan. Na današnji seji sta med mestoma burno debato s člani odborov poenotila stališča in opozorila, da mora Slovenija kot članica zavezništva delovati odgovorno in izpolniti svoje zaveze, umakniti pa se, ko bodo to dopuščale okoliščine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.