Slovenija
2407 ogledov

SMC-jev "ne" Karlu Erjavcu

Karel Erjavec Saša Despot
Izvolitve Karla Erjavca za mandatarja ne podpirajo.

Svet SMC je ponoči po večurni razpravi sprejel sklep, da ne podpira izvolitve Karla Erjavca za mandatarja. Ob tem so iz stranke sporočili, da bo SMC "v luči nenehnih enostranskih provokacij" največje vladne partnerice, "ki so v nasprotju z določili koalicijske pogodbe", ostala odprta za dialog in sodelovanje z vsemi parlamentarnimi strankami.

"Člane sveta stranke zelo motijo nenehne enostranske provokacije največje koalicijske partnerice," so po seji sveta zapisali v sporočilu za javnost. Zato bo, "v luči nenehnih enostranskih provokacij, ki so v nasprotju z določili koalicijske pogodbe in SMC postavljajo v neenakopraven položaj, SMC ostala odprta za dialog in sodelovanje z vsemi parlamentarnimi strankami, še posebej programsko sorodnimi strankami, ki morajo vložiti več napora v medsebojno povezovanje". SMC tako "je in bo še naprej povezovalni člen političnega prostora," so navedli v stranki.

V sporočilu so sicer še zapisali, da je na svetu SMC potekala "plodna in konstruktivna razprava o aktualni politični situaciji in predvsem o prihodnosti stranke".

Svet je vodstvu naložil nalogo imenovanja delovne skupine, sestavljene iz po treh predstavnikov poslanske skupine, ministrov ali državnih sekretarjev, lokalnih odborov, Kroga seniorjev in Kroga mladih, ki pregleda in dokonča predlog programa stranke skupaj s strategijo revitalizacije stranke in ju predloži svetu v sprejem. O strateški in programski platformi za prihodnje politične poteze SMC bo svet razpravljal na prihodnji seji.

Za SMC sta prioriteta zajezitev epidemije ter družbena, socialna in gospodarska revitalizacija, so še navedli v tej koalicijski stranki.

Janez Janša #zimbabve Slovenija Janša se norčuje iz koalicijske partnerice: "Ni kaj, vrhunci vladavine prava"

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 12
  • mirror 13:38 01.januar 2021.

    Ja kakšen predsednik in predsednica strank sta Karel in Alenka, ki ju volivci še v parlament niso izvolili? In ta dva bi rada menjala vlado, ki niti poslanca nista?

  • jan631 15:38 31.december 2020.

    Pa dajte že nehat tega jebi vetra vlačit po cajtngah.Človek ni vreden,da pljuneš v njega.Je pa bolano ambiciozen za svojo rit.Sedaj vidite upokojenci za koga ste volili.

  • darko8 13:59 31.december 2020.

    Charlie Brown, what's up?...