Slovenija
6807 ogledov

SMC po dolgih šestih urah: "Sprejeli smo dva sklepa," je dejal Počivalšek

Zdravko Počivalšek Epa
Počivalška zadolžili za prenovo stranke.

Svet stranke SMC je sinoči po besedah predsednika stranke Zdravka Počivalška sprejel dva sklepa. Prvi je, da nadaljujejo s konstruktivnim delom v vladi s ciljem realizirati koalicijsko pogodbo. Z drugim pa so ga zadolžili za prenovo stranke, s katero bodo šli na naslednje volitve.

Počivalšek je po seji sveta, pred katero je bilo slišati nekaj kritik na račun njegovega vodenja, dejal, da so opravili dolgo, odkrito in temeljito razpravo. "Iskali smo rešitve in dokazali, da se znamo poenotiti o ključnih zadevah," je navedel. Po njegovih besedah so sklepe sprejeli soglasno.

Glede prenove stranke je navedel, da bodo poskušali okrepiti članstvo v vseh 52 odborih, da bodo nadaljevali razpravo o tem, na kakšen način se lotiti realizacije programa stranke, pa tudi o tem, kako bodo "začeli nagovarjati liberalno volilno telo, na način, da bo dal rezultate".

Zdravko Počivalšek Slovenija Bo Počilvalšek odletel z mesta predsednika SMC?

"Mi smo se pogovarjali in poenotili, verjamem, da bo SMC kos izzivom v vladi in na volitvah, ki bodo temu sledile," je navedel Počivalšek in dodal, da bo skupaj s poslanci naredil vse, da ostanejo enotni kot poslanska skupina in kot stranka.

Ob njem so v času izjave stali nekateri vidni člani stranke, ni pa bilo podpredsednika stranke in predsednika DZ Igorja Zorčiča ter vodje poslancev Janje Sluga. Oba sta namreč pred tem prizorišče zapustila.

"Liberalci se znamo dogovoriti. Dogovor je demokracija, izvedba je malo trša stvar. Vsak je povedal svoje mnenje in tisti minimalni konsenz, ki ga imamo, zato da smo skupaj, bomo negovali naprej," je glede stališč Sluge in Zorčiča dejal Počivalšek. Na vprašanje, ali sta omenjena poslanca potrdila, da ostajata v stranki in Sluga tudi vodja poslanske skupine, je odgovoril, da o tem niso govorili.

Počivalšek torej verjame, da so enotni, dogajanja na seji in kritik pa podrobneje ni želel komentirati. Glede dela v vladi je ponovil, da bodo stremeli k realizaciji koalicijske pogodbe. O kritikah, da SMC ne ukrepa v primeru neimenovanja tožilcev in financiranja STA pa je med drugim dejal, da je bila SMC že doslej aktivna, da smo "pripeljali zgodbo do sem" in da bodo "naredili vse, da bodo te probleme rešili na način, da bo zadeva sprejemljiva vsem".

Zatrdil je tudi, da v SMC podpirajo vse ministre vlade, tudi ministrico za izobraževanje iz njihovih vrst Simono Kustec, ki jo v ponedeljek v DZ čaka interpelacija.

Spremljajte nas

 

 
Komentarjev 9
 • Brnica 12:42 12.marec 2021.

  Počivalšek je Janšev hlapec, pa saj izhaja iz okolja, ki podpirajo Janšo. Volitve bo stranka izgubila.

 • Janez 09:49 12.marec 2021.

  Počivalšku se čas izteka in to tip ve dobro. Vse skupaj skuša podaljšati zaradi osebnih koristi, ki jih imajo on in njegovi poslanci!

 • Avatar Leon
  Leon 08:18 12.marec 2021.

  Pomlad prihaja !