Slovenija
14 ogledov

“Smeti spravljajte v vreče”

Sneg Boštjan Tacol
Bralec. Zaradi sneženja mu ne odvažajo smeti.

“Čeprav redno plačujem položnice, mi zaradi snega ne odvažajo smeti,” se huduje bralec. Mešane odpadke mu odpeljejo enkrat na 14 dni. Januarja so mu jih zaradi sneženja odpeljali samo enkrat, enako se je zgodilo tudi v februarju. Priznava, da je dostop do njegove vasi med sneženjem otežen, saj je na hribu, cesta pa je splužena le enkrat na dan. “Z odpadki nimam kam, lahko bi nam zagotovili smetnjak v sosednji vasi, da bi smeti lahko odvažali tja,” pravi.

“Poti ostajajo neprevozne”

“Snaga storitev ravnanja z odpadki zagotavlja več kot 360 tisoč uporabnikom. Zaradi obsega in kompleksnosti sistema ni mogoče, da bi zaradi sneženja ali česa drugega rušili in prilagajali urnike odvoza,” pojasnjujejo v Snagi, kjer se bralcu sicer opravičujejo. Podobne primere zato rešujejo z intervencijskimi odvozi, ki jih zaposleni opravljajo ob sobotah. “Tu se stvar zaplete. Čeprav sneženje poneha, mnoge poti ostajajo neprevozne. Poleg tega praznjenje zabojnikov v tipičnih zimskih razmerah poteka mnogo počasneje kot običajno,” dodajajo. Uporabnike zato prosijo, da odpadke v času, ko jih Snagine ekipe ne morejo odpeljati po urniku, odlagajo v kakršnekoli vreče, ki jih lahko dajo v smetnjak. Zaposleni jih bodo ob naslednjem odvozu odpeljali, obljubljajo.

Komentarjev 7
  • gec 17:21 24.februar 2013.

    bogi si ti,ki podpiraš janšo,da ti dviguje položnice,kreten...

  • Oxxo 11:58 24.februar 2013.

    To drži. Zneski so vse višji, od uporabnika pa pričakujejo še več in več ločevanja... Nisem proti ločevanju - a imam občutek, da izvajalcu odvoza preprosto plačam preveč.Živim v bloku. Na balkonu imam velik koš za odpadno embalažo. V ...prikaži več priročni shrambi koš za papir. Potem sta tu koša za mešane komunalne odpadke in biološke odpadke, potem še posoda za steklo in posoda za baterije... Vse ločujem. Plačujem pa enako, kot sosed(i), ki zmečejo vse v eno vrečo in se s tem ne obremenjujejo. Potem pride seveda kazen za kršenje ločevanja - in tudi ta sorazmerno pade na mojo denarnico... SUPER SISTEM!

  • Oxxo 11:54 24.februar 2013.

    Pomembno je, da je znesek na mesečni položnici enak - in to ne glede na to, ali je storitev opravljena ali ne! Izvajalec storitve ima z manjšim št. odvozom nižje stroške - a se to na položnici ne vidi!