Slovenija
15 ogledov

Šmihelska z začasnim

Vsa dela na Šmihelski cesti naj bi bila končana predvidoma konec tega meseca. (F Žurnal24 main
Nedokončana. Obvoz po cesti dovoljuje začasno uporabno dovoljenje.

“Za Šmihelsko cesto je bilo prejšnjo sredo izdano začasno uporabno dovoljenje, ki služi za možnost obvoza po novozgrajeni cesti,” nam je na naše poizvedovanje o nenadnem odprtju novozgrajene ceste v torek odgovorila Nina Rangus z Direkcije Republike Slovenije za ceste (DRSC).

Obvoz po novi cesti je, kot pojasnjuje, nujen, da bodo lahko izvajalci opravili še potrebna dela na stari Šmihelski cesti, ki jih brez popolne zapore te ceste ni mogoče izvesti.

Končne cene še ni
Vrednost. Pogodbena vrednost gradbenih del na trasi Šmihelske ceste je pet milijonov evrov, ker pa so dela še v teku, na DRSC pravijo, da končne vrednosti še niso znane. Po investicijskem programu naj bi bila vrednost nekaj manj kot osem milijonov evrov.

Inšpektor si je premislil
Na vprašanje, kako se je razpletlo z zahtevkom gradbenega inšpektorja za ustavitev del, ker naj za del ceste ne bi imeli gradbenega dovoljenja, Rangusova odgovarja, da je inšpektor po pridobitvi informacij, ki so mu jih poslali z DRSC, postopek ustavil.

Do konca leta
Uporabno dovoljenje za Šmihelsko cesto bo Upravna enota Novo mesto izdala po uspešno opravljenem tehničnem pregledu in odpravi morebitnih pomanjkljivosti. A najprej je treba cesto dokončati, kar naj bi se zgodilo še ta mesec, do konca decembra pa naj bi prejeli vso preostalo potrebno dokumentacijo, med drugim projekt izvedbenih del in dokazila o kakovosti.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.