Slovenija
81 ogledov

“Smo le upravljalci”

Andrej Sluga Nada Černič Cvetanovski
Ansat. Zavrača očitke, da je solastnik kabelsko-distribucijskega sistema v občini.

“Mi nismo solastniki kabelsko-distribucijskega sistema (KDS), smo samo upravljalci,” je na očitke posameznikov odgovoril Tomi Horvat, direktor družbe Ansat, ki je v lasti Kostaka. Roman Klinec, član odbora za infrastrukturo, in svetnik Miro Čelan sta od občine namreč zahtevala pojasnila, “kdo in kdaj je družbi Ansat dovolil vstop v lastniški delež in na podlagi katerega dokumenta”.

Zanimanje za kabelski sistem sta v zadnjem času vzbudila razprava in odločanje o podelitvi koncesije za upravljanje KDS. Do konca leta bo upravljalec še družba Ansat, nato pa bo objavljen nov razpis. Posebna študija je namreč pokazala, da je javno-zasebno partnerstvo v obliki koncesije najprimernejše.

45-odstotna podražitev

“Lastniki KDS so občina, ki ima dobrih 52 odstotkov, in posamezniki, ki so vlagali v razvoj sistema, zastopajo pa jih krajevne skupnosti (KS) Krško, Senovo, Brestanica, Dolenja vas in Leskovec,” je povedal Andrej Sluga z Občine Krško. Po njegovih besedah lahko tretjina občanov prek KDS dobiva kakovosten signal za televizijo, internet in telefon.

S 1. majem se je naročnina na KDS dvignila za 45 odstotkov in skupaj z DDV znaša 14 evrov na mesec. “Ne gre za klasičen dvig cene, ampak se je spremenil ves sistem obračunavanja, saj gre za avtorske pravice in druge storitve, ki jih prej ni bilo,” je razložil direktor Ansata, ki novi obračun cene zdaj pojasnjuje po KS. Do zdaj je obiskal že KS mesta Krško in Leskovec. “Skupnosti so tiste, ki bodo odločale, v kolikšnem obsegu želijo imeti storitve in za koliko denarja,” je še povedal Horvat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.