Slovenija
34 ogledov

Smrad z razgledom

smeti, Portorož, plaža Žurnal24 main
Portoroška plaža. Namesto v zaprte posode kuhinjske odpadke odlagajo kar na prosto.

"Predstavljajte si goste hotelov, ki se odpravijo na plažo in zagledajo kup smeti, ki obupno zaudarjajo," opozarja bralka ob odlagališču, ki je nastalo med restavracijama Spiaggia in Paco ter barom Kanela.

Od treh dva problematična

"Na lokaciji imamo z dvema najemnikoma kar nekaj težav. Vendar poskušamo v teh recesijskih časih uporabljati mehkejše metode, šele v skrajnem primeru tudi odpoved najemnega razmerja. To bomo v enem primeru najverjetneje tudi naredili," razmere komentira Darij Barrile, direktor javnega podjetja Okolje Piran, ki upravlja portoroško plažo in oddaja lokale na njej.

O tem, kateri najemnik je najbolj problematičen, ni konkreten. Neuradno naj bi sicer največ težav imeli z najemniki bara Kanela, od katerih naj bi najemnino praviloma dobili z zamikom in s pomočjo izvršbe. V Kaneli to zanikajo, pravijo, da nekaj mesecev ne plačujejo le smeti, katerih odvoz je dražji za petkrat. Glede spora o hladilni omari, ki naj bi jo postavili kar na tujo površino, pa trdijo, da ta prostor pripada njim, saj so na njem pred leti ob obnovi plaže morali sami plačati polaganje ploščic. Prav tako so nezadovoljni zaradi po njihovem mnenju neupravičenega zaračunavanja najemnine za stranišče.

Čigave smrdljive smeti

Kaj pa zaudarjajoči kuhinjski odpadki v vrečah? "Lokali morajo spoštovati pravilnik, ki določa, da morajo urediti zbiranje v svojih prostorih in v tesno zaprtih posodah, ki jih predajajo za to pooblaščenim organizacijam, to ni Okolje," poudarja Barrile. V Kaneli jih nimajo, predstavnikov Paca in Spiagge pa nismo priklicali. Prvi so baje na dopustu, drugi pa se z nami niso želeli pogovarjati.

Komentarjev 2
  • perun 14:57 14.julij 2011.

    inspektor kdo pa je to ali v slo obstaja tudi kdo s tem nazivom iskati bi ga bilo treba z lucjo pri belem dnevu

  • gggg 09:43 04.julij 2011.

    Saj je čisto preprosto. Inšpektor naj ugotovi, kdo ne izpolnjuje zakonsko določenih obveznosti in naj mu naloži ustrezno kazen - pa četudi je to odvzem licence za poslovanje...