Slovenija
35 ogledov

Smrt prehitela odškodnino

Herman Kočevar Nada Černič Cvetanovski
Sodišče mu je prisodilo odškodnino, a je ne bo dobil, ker se je smrtno ponesrečil.

Trinajst tisoč evrov je nameraval Herman Kočevar iztožiti od Zorana Škorjaka, ki ga je februarja lani, ko so v gostilni Plausteiner igrali šah, zabodel z nožem. Sodba je zdaj pravnomočna, a razsodba Kočevarju ne pomaga. Pred dnevi je v svojem stanovanju v Boštanju padel in zaradi hudih poškodb umrl.

Rezilo zgrešilo vitalne organe

Višje sodišče v Ljubljani je potrdilo sodbo prvostopenjskega sodišča, ki je 56-letnega Škorjaka zaradi poskusa uboja takrat 49-letnega Kočevarja obsodilo na tri leta in štiri mesece zapora. Februarja lani so Škorjak, Kočevar in Srečko Koprivc v gostilni šahirali in se zbadali. Škorjaku je bilo naenkrat vsega dovolj, zato je zgrabil nož in Kočevarja zabodel v predel vratu.

Desetcentimetrsko rezilo je na srečo zgrešilo vitalne organe, sicer bi lahko Kočevar umrl, je ocenil sodni izvedenec medicinske stroke. Škorjak je z nožem porezal tudi Koprivca, ki je prihitel na pomoč Kočevarju.

Delo dokončal s kijem

Obtoženi je nato zapustil gostilno, a le zato, da je odšel domov po lesen kij. Z njim se je vrnil v gostilno in Koprivca, ki zdaj od njega zahteva 30 tisoč evrov odškodnine, udaril po glavi.

Škorjak je bil zaradi opitosti bistveno zmanjšano prišteven, zato mu je bila odmerjena mila kazen. Za tovrstna kazniva dejanja je zagrožena kazen do 15 let zapora.

Komentarjev 2
  • sintesi 17:58 01.julij 2013.

    res je.......pa tud tale da je padel v stanovanju je vprašljiva

  • mia 08:09 01.julij 2013.

    odškodnine bi morale biti dedne. če bi sodišča delala hitreje bi Kočevar, denar že imel.