Slovenija
21 ogledov

Smučišča že začenjajo zasneževati

(Foto: RTC Krvavec) Žurnal24 main
Zimska sezona je pred vrati. Nekatera naša smučišča danes začenjajo umetno zasneževanje, druga obljubljajo brezplačno smuko na prvi dan nove sezone.

Na Cerknem so brezplačno smuko obljubljali že za 4. december, na Golteh pa za dan kasneje. Zaradi neugodnih vremenskih razmer to ne bo mogoče. Na Cerknem se temperatura trenutno giblje okoli 0 stopinj Celzija, za umetno zasneževanje pa se mora spustiti na najmanj tri stopinje pod ničlo. "Brezplačno smuko bomo seveda izpeljali, in to teden pred začetkom uradne sezone," so nam povedali v Smučarskem centru Cerkno.

"Brezplačno smuko bi seveda omogočili, če bi imeli kaj snega. Takoj ko bo možno, jo tudi bomo omogočili. Sicer pa nobeno slovensko smučišče ne bo začelo obratovati ta teden. Morda naslednjo soboto, če se zgodi 'čudež', najbolj realno pa je po 15. decembru," pa pravijo v Golte, d.o.o.

Lani začetek sezone že novembra
Celjska koča obljublja brezplačno smuko za 18. december, ostala smučišča pa tovrstnih ugodnosti ne bodo nudila. V Kranjski Gori bodo na prvi dan nudili že tradicionalno nižje cene vozovnic (18 evrov celodnevna karta za odrasle in 12 evrov za otroke) oziroma zastonj nočno smuko. Ravno tam so danes že začeli umetno zasneževati, uradno odprtje pa načrtujejo za 19. december. Lani so sezono začeli že 28. novembra. Na Krvavcu in Golteh so lani sezono odprli 29. novembra. Na Krvavcu se trudijo, da letos za tem datumom ne bi preveč zaostali. "Včeraj smo začeli z umetnim zasneževanjem. V soboto pričakujemo morda celo naraven sneg, v ponedeljek pa bo že bolj jasno, kako in kaj. Žal je napoved slaba tudi za naslednji teden," nam je dejal Luka Vrančič iz RTC Krvavca.

Svetovni pokal v dodatno spodbudo
Tudi na Rogli že drugi dan delajo umeten sneg. Tam so še pod malo večjim pritiskom, saj jih čez dobra dva tedna čaka izvedba svetovnega pokala v smučarskih tekih. Kot pravijo, so še vedno optimisti in upajo, da bodo tekme lahko izpeljali. Popustov na ceno vozovnic na prvi smučarski dan pa ne bodo nudili.

Na začetku cenejša smuka
Tudi na večini drugih smučišč boste morali že prvi smučarski dan plačati po rednem ceniku. Nekatera smučišča (Krvavec, Rogla, Mariborsko Pohorje) bodo cene prilagodila, če še ne bodo odprla vseh prog.

Dražje vozovnice
Cene vozovnic so se sicer v primerjavi z lanskimi na domačih smučiščih nekoliko podražile. Na večjih smučiščih boste morali za dnevno smučarsko vozovnico odšteti od 26 ali 28 evrov. Otroške karte so približno deset evrov cenejše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.