Slovenija
3958 ogledov

Tako glede krčenja prog odgovarjajo na Krvavcu

Krvavec RTC Krvavec
Bodo na Krvavcu krčili proge ali ne?

V povezavi z včerajšnjim člankom, v katerem smo pisali o krčenju smučarskih prog na Krvavcu in vprašanju ali bo Kriška planina del smučišča, se nam je oglasil eden izmed zaposlenih, ki želi ostati neimenovan. "Novi lastnik je že takoj povedal, da zanj obratovanje sedežnice Kriška planina ne pride v poštev. To nam je javil že na prvem sestanku, ki je potekal septembra. Povedal nam je, da ne namerava sodelovati pri vzdrževanju ceste po ključu, ki smo ga imeli sklenjenega s prejšnjim lastnikom, za Kriško planino pa je izjavil, da dokler ne bo imel svojih spalnih in gostinskih kapacitet, ne bo obratovala. Trdi tudi, da neobratovanje žičnice Kriška pomeni le dva odstotka manj prog za Krvavec." Dodal je še, da so ukinili tudi brezplačni otroški trak. "S tem so naredili škodo predvsem družinam, ki si mogoče dnevne karte ne morejo privoščiti, za sankanje ali prve korake na snegu pa je bil ta trak idealen."

Zagotovilo: Proge ostajajo

Kot smo zapisali že včeraj smo od predstavnikov direktorja Janeza Janše dobili odgovor, da je vse še v dogovarjanju in da odločitev še ni dokončna. Smo pa nato prejeli sporočilo za javnost, v katerem je zapisano, da gre pri objavi s strani Eko Turizma Viženčar za dezinformacijo oziroma lažno izjavo. "V družbi RTC Krvavec zagotavljamo, da bo smučišče na Kriški planini, tako sedežnica kot vlečnica Kržišče, ob ugodnih snežnih razmerah obratovalo po urniku."

Poudarili so še, da so prav na Kriški planini v času poletne sezone na vlečnicah Kržišče in sedežnici Kriška planina, poleg rednega servisa, obnovili tudi elektroniko in tako napravo tehnično pripravili na novo smučarsko sezono. "Takoj, ko nam bodo snežne razmere omogočale, bomo odprli tudi ta del smučišča. Ker pa nam kapacitete vode, namenjene za zasnaževanje ne omogočajo zadostne količine izdelave snega, smo se odločili, da najprej pripravimo proge, ki so strateško bolj pomembne za nas," so še dodali. Kot so zapisali tudi na spletnem portalu Siol.net je direktor Janez Janša zatrdil, da absolutno ne krčijo smučišča. "Proga na Kriški planini bo brez dvoma obratovala, čakamo samo še sneg. Je pa res, da še dogovarjamo, na kakšen način bomo progo sploh zagnali. V petek imamo dokončen sestanek, na katerem se bomo skupaj odločili, kako in kaj," še dodaja.

Nova pogajanja

Na Facebook strani EkoTurizma Viženčar so včeraj prvotno objavo odstranili, objavili pa so del članka, objavljenega na Siol.net in pripisali: "Predragi naši gostje! Ponovno se vam oglašam s priloženim sporočilom G. Janše, da bo Kriška obratovala. Zelo smo veseli, da sta se pogajalca pripravljena dogovoriti in da turizem na Krvavcu ne nazaduje in hkrati tudi malo šokirani nad odzivom in zanikanjem jasno izrečenih besed."

Direktorico Mario Mio Grillc smo tudi povprašali za komentar in povedala nam je, da bo ponovno stekel pogovor in da računa, da bo njihova obljuba izpolnjena. "Kljub temu, da so zanikali stvari, ki so jih izrekli, ampak jaz samo upam na najboljše za vse. Upam, da smo pogajalce ponovno spravili skupaj, saj nam je glavno, da se spet začnemo pogovarjati in da ne stojimo vsak na svojem bregu, saj smo soodvisni," še dodaja.

 

Objava EkoTurizem Viženčar | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.