Slovenija
148 ogledov

Smučišče Zelenica na razpotju

Dostop do smučišča bo v prihodnje lažji zaradi spremenjene podobe nekdanjega mej Žurnal24 main
Tržič. Za razvoj smučišča nujna vlaganja, občina brez denarja upa na interes koncesionarja.

Občina Tržič bi nadaljnji razvoj Zelenice prepustila koncesionarju. Smučišče se je znašlo na razpotju. Za nujno posodobitev bodo potrebna vlaganja, finančnih sredstev pa občina nima. Razpis za izbiro koncesionarja načrtuje za prihodnje leto.

Pogubno za občino
“Od tega, kdo bo koncesionar in ali bo pripravljen na zasebna vlaganja, bo odvisen nadaljnji razvoj smučišča,” je dejal tržiški župan Borut Sajovic. “Občina ne bo nosilka razvoja smučišča. To se je že marsikje pokazalo kot pogubna ideja,” je dodal. Samo za posodobitev sedežnice bi na Zelenici sicer potrebovali dva milijona evrov. “To je za občino, sploh če upoštevamo, da lahko računamo na največ 60 smučarskih dni, preveč,” je povedal Sajovic.

Sankaška proga
V Tržiču se zavedajo, da bi lahko zimo podaljšali z umetnim zasneževanjem, vendar je njegova izvedljivost vprašljiva. Smučišče namreč leži na strateških zalogah pitne vode. V povojih so tudi razmišljanja, da bi na Zelenici omogočili nočno smuko. Prej se zdi uresničljiva zamisel o sankaški progi.

Privlačna za turno smuko
Sajovic se za prihodnost Zelenice vseeno ne boji. “Ni odvisna izključno od smučišča, atraktivna je bila še pred gradnjo žičniških naprav. Je ena izmed najprivlačnejših točk za turno smuko, tudi poleti pa ima odličen obisk,” je pojasnil in do konca leta napovedal tudi dokončanje obnove koče s
50 ležišči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.