Slovenija
30 ogledov

Smuka še do konca marca

Na Starem vrhu imajo letos rekordno količino snega, tako da bo smuka možna vsaj Žurnal24 main
Stari vrh. S sezono so zadovoljni, težave jim povzročajo turni smučarji.

Na smučišču Stari vrh so z letošnjo sezono kljub slabemu vremenu zelo zadovoljni, saj se jim je obisk v primerjavi z lani povečal za deset odstotkov, smuka pa bo možna vsaj še do konca marca – odvisno od vremenskih razmer. “Že od začetka sezone smo imeli dovolj snega, tako da smo tudi proge lahko maksimalno urejali, zato je verjetno tudi obisk večji. Poleg tega smo Ljubljani najbližje smučišče, ki ponuja tako dnevno kot nočno smuko,” meni direktor SCT Stari vrh Matej Demšar.

Težave s turnimi smučarji
“Težave nam povzročajo turni smučarji, ker se vzpenjajo in smučajo po smučišču, medtem ko ga urejamo za nočno smuko. Pri tem ogrožajo delo na smučišču, saj so zelo neprevidni. Zaradi varnosti je smučanje v času, ko naprave ne obratujejo, strogo prepovedano,” pojasnjuje Demšar.

55 tisoč. Letos so imeli na Starem vrhu nekaj več kot 55 tisoč obiskovalcev, lani jih je bilo pet tisoč manj. Dobro je obiskana nočna smuka, ki se je udeleži 30 odstotkov vseh smučarjev.

V času obratovanja jih turni smučarji ne motijo, ko pa naprave ne obratujejo, so zaskrbljeni zaradi morebitnih nesreč.

Med smučarji prevladujejo Slovenci, ki prihajajo predvsem iz Gorenjske, Notranjske in Primorske, med počitnicami pa je veliko Hrvatov. Največ obiska je ob koncih tedna in lepem vremenu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.