Slovenija
44 ogledov

Snedla svojo obljubo?

Za delovno mesto poslovnega direktorja, kar zdaj kot vršilka dolžnosti opravlja Žurnal24 main
Mestni svet. Odstopno izjavo podala marca, a še vedno greje svetniški stolček.

“Čeprav to ni zakonska zaveza, se je naša stranka vedno držala načela, da ne mešamo svetniške funkcije z drugimi funkcijami, ki so neposredno financirane iz občinskega proračuna. Zato bom odstopila kot mestna svetnica,” je marca za naš medij pojasnjevala Helena Hvalec, mestna svetnica LDS, ki je takrat nastopila kot vršilka dolžnosti poslovne direktorice Javnega zavoda Maribor 2012 – evropska prestolnica kulture.

Prvič slišijo za odstop
MOM. Aleš Škof, vodja službe mariborskega mestnega sveta, o odstopu Hvalčeve ne ve ničesar: “To prvič slišim. Na MOM nismo prejeli nobenega uradnega obvestila, da naj bi Hvalčeva odstopila kot mestna svetnica. Svojo funkcijo opravlja še naprej.”

Na sedežu vedo za odstop
Očitno si je Hvalčeva premislila, saj še vedno sedi v mestnem svetu, čeprav je že napovedala, da jo bo zamenjala Rosanda Štamberger. Hvalčeve nam za komentar v torek ni uspelo dobiti. Andrej Verlič, predsednik mestnega odbora LDS in podžupan Mestne občine Maribor (MOM), pa je povedal: “To je njena osebna odločitev, zato boste morali vprašati njo.”

Uroš Petohleb, generalni sekretar LDS, pa je bil o nameri Hvalčeve seznanjen že pred časom. Za Žurnal24 je v torek izjavil: “Po naših informacijah je Hvalčeva odstopno izjavo podala že marca. Glede informacij, v kateri fazi procedure je trenutno odstopna izjava, se je treba obrniti na MOM.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.