Slovenija
6 ogledov

Snega še ne bo!

dež Saša Despot
Vsaj do konca prihodnjega tedna snežnih padavin po nižinah ne bo.


"Zaenkrat bolj kaže na toplo kot hladno vreme," na vprašanje, ali se nam v naslednjih dneh obetajo tudi snežene padavine, odgovarja Andrej Pečenko, dežurni prognostik na Agenciji RS za okolje (Arso). Meja sneženja bo na okoli 700, 800 metrih nadmorske višine. "Precej oblačno bo, največ jasnine bo v nedeljo, deloma v ponedeljek," napoveduje Pečenko. "Vse do konca prihodnjega tedna ne kaže na kakšno večjo spremembo, le od srede bo nekoliko hladneje. Padavin bo verjetno največ v torek, deloma v sredo."

Toplo vreme največjo skrb povzroča žičničarjem in turističnim delavcem na domačih nižje ležečih smučiščih, kjer ne morejo več računati na dobro sezono. Smuka je mogoča na Voglu, Rogli, Krvavcu, Golteh in Arehu, medtem ko imajo nižje ležeča smučišča, kot so Kranjska Gora, Cerkno, Stari vrh, Celjska koča in Mariborsko Pohorje velike težave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.