Slovenija
6 ogledov

Snema se prvi 3D-oglas

Matjaž Tančič, slikanje, 3D oglas
1/14
Nik Rovan
Slovenija pričakuje prvi 3D-projekt. To je priložnost ponuditi nekaj novega tako tehnično kot vsebinsko, pravi fotograf Matjaž Tančič.

V Sloveniji poteka snemanje prvega oglasa v 3D-tehnologiji. Bili smo priča prvemu tovrstnemu snemanju pri nas pod taktirko enega najbolj priznanih ustvarjalcev 3D-fotografije Matjaža Tančiča.

Čas je za komercialni projekt

Sicer se dela z vsaj dvema fotoaparatoma, eden je za levo, drugi za desno oko. Možgani potem naredijo globino, ogled je najlažji s tistimi modro-rdečimi očali. Danes so fotografirali s štirimi fotoaparati zaradi dveh različnih namembnosti projekta – za splet in za reklamne panoje, "zato so pomembne razlike v razdaljah fotoaparatov in podobno", nam je razložil Tančič, ki sodeluje s Petrom Gedeijem: "Jaz se osredotočam na luč, izraze in ne toliko na računanje, kako daleč je nekaj, da moramo za centimeter nazaj ... Delava v timu on je matematik, fizik, mehanik, zgradil je vse te stroje, vse je izdelano po meri. Eden brez drugega bi zelo šepala, tako pa sva garantirano eden najboljših parov v fotografiji. Kreativno in tehnično lahko narediva najboljše."


3D-fotografija je bila izumljena že le nekaj let po 2D-fotografiji, zdaj pa je bil namen narediti tudi kakšen komercialni projekt, imenovan Več od lajfa. To je priložnost ponuditi nekaj novega tako tehnično kot vsebinsko, nam je povedal mladi umetnik, ki je svoje znanje izpopolnjeval na London College of Fashion in ima za seboj že 38 skupinskih in 10 samostojnih razstav, kmalu pa se vrača na Kitajsko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.