Slovenija
5984 ogledov

Snemal je sončni zahod, potem pa ...

Požar na Rakitovcu Facebook/PGD Babiči
Zaradi cigaretnega ogorka v boj z ognjenimi zublji kar 150 gasilcev.

V torek malo  pred  19.  uro  so  bili policisti PU Koper obveščeni o požaru na območju Rakitovca. Po ogledu terena in zbiranjem obvestil so ugotovili, da je 40-letni moški z območja Ljubljane v naravo odvrgel cigaretni ogorek ter s tem povzročil večji travniški požar. Kot dodajajo Primorske novice, naj bi snemal sončni zahod, pri tem pa odvrgel cigaretni ogorek, kar je povzročilo ogromen požar. Razmere za gašenje za gasilce so bile zaradi vetra izjemno težke, dodatne težave pa so povzročile nizke temperature, zaradi katerih je voda zmrzovala, poroča portal regionalobala.si.

Požar Slovenija Slovenija Ponoči 150 gasilcev krotilo obsežen požar pri nas

Po prvih podatkih je zgorelo približno sto hektarjev trave in nizke podrasti. Na kraju je posredovalo okoli 150 gasilcev, tudi z območja Hrvaške, požar se je namreč razširil tudi na hrvaško stran. Kot poroča Glas Istre, na hrvaški strani večje škode ni, zagorelo naj bi okoli dva hektarja ozemlja, večinoma trave in nizkega rastlinja. 

Policisti  nadaljujejo  zbiranjem obvestil, po končani preiskavi pa bo izveden ustrezen ukrep.

Komentarjev 5
 • Majazmaja 10:09 09.februar 2023.

  Take intervencije bi morala raja plačati sama. Vse do zadnjega centa. Če nima, se rubi plačo, nepremičnine ali premičnine.

 • batom 10:07 09.februar 2023.

  voda zmrzovala, trava pa zagorela od enega ogorka? nekak ne gre skupaj...

 • Avatar NickMason
  NickMason 09:54 09.februar 2023.

  Če bi kadil tobak ,ročno narejen cigaret ,se ne bi vžgalo,ker hitro ugasne,navaden cigaret ima pa vmešano kemijo da se cigaret ne ugasne in ti povzročijo take požare.