Slovenija
6358 ogledov

Snemalcu Nove24TV preprečili dostop na novinarsko konferenco

volitve v evropski parlament 2019, Tanja Fajon Saša Despot
Tiskovna konferenca SD. Varnostnik naj bi onemogočil pristop snemalca Nove24TV.

Aleksander Rant iz Nove24TV je danes na Twitterju zapisal, da je stranka SD fizično - z varnostnikom - preprečila dostop njihovemu snemalcu na novinarsko konferenco Tanje Fajon.

Stranka SD mu je na profilu njihovega projekta Samo dejstva odgovorila, da varnostnika sploh nimajo in ni bil prisoten. Da pa so "zaradi znanih zlorab, laži in potvarjanj" s strani Nove24TV že pred časom sprejeli odločitev, da z njimi ne sodelujejo". Pa tudi, da na njihovih dogodkih niso dobrodošli, dokler bodo nadaljevali "z načrtnim generiranjem laži in sovraštva".

Opravičilo Fajonove

Medtem pa se je Fajonova na Twitterju opravičila in zapisala, da na nesporazum "ni imela ne časa ne priložnosti vplivati". "Nobenega navodila o prepovedi snemalcu z moje strani ni bilo. Vsi novinarji in mediji so na naših novinarskih dogodkih dobrodošli," je navedla.

Dogodek so obsodili v obeh novinarskih združenjih. V Združenju novinarjev in publicistov (ZNP) so zapisali, da tako omejevanje grobo posega v svobodo dela medijev. Dodali so, da je to posebej nerazumljivo s strani stranke, ki dnevno opozarja na domnevne pritiske na delo medijev v Sloveniji. Napovedali so, da bodo o tem obvestili tudi Evropski parlament.

V Društvu novinarjev Slovenije kakršnokoli omejevanje dostopa do javnih izjav in novinarskih konferenc, sklicanih za medije, ocenjujejo za nesprejemljivo. V društvu pričakujejo, da stranka spremljanje izjav omogoči vsem predstavnikom javnosti. V društvu sicer težavo vidijo tudi v zakonski definiciji medijev in nespoštovanju poklicnih ter etičnih standardov.

Janez Janša odziv Slovenija Janša spet udaril po Šarcu in Fajonovi

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 30
  • mina6 21:15 27.februar 2021.

    UREDNIŠTVO, IIuckyss GROZI Z GENOCIDOM!!! UKREPAJTE!!

  • mirror 20:12 27.februar 2021.

    Levica vpije da desnica ogroža svobodo medijev, NovaTV24 pa ne sme snemati, ker ji SD ne dovoli. Tat vpije, primite tatu.

  • nostradamus 11:18 27.februar 2021.

    cestitke SD in tanji kako si sami pljuvajo v skledo - toliko o medijski svobodi in objektivnem porocanju