Slovenija
38321 ogledov

Janša spet udaril po Šarcu in Fajonovi

Janez Janša Anže Petkovšek Novinarska konferenca predsednika vlade Janeza Janše in podpredsednikov Zdravka Počivalška in Mateja Tonina, Brdo pri Kranju.
"Odziva Šarca in Fajonove ilustrirata zaplezanost in negativizem opozicije."

Predsednik vlade Janez Janša je vabilo predsednika republike Boruta Pahorja na pogovor ocenil kot povsem dobronamerno in skrajno nevtralno povabilo. Na Twitterju je ocenil, da odziva predsednikov LMŠ Marjana Šarca in SD Tanje Fajon "nazorno ilustrirata zaplezanost in negativizem opozicije".

Predsednik republike je namreč danes na prvake parlamentarnih strank naslovil pobudo za srečanje. Na njem bi rad preveril stališča o svojem predlogu, da bi bi bilo dobro, da bi stranke dosegle strinjanje o osredotočenju na spopad z epidemijo, okrevanje po njej in predsedovanje EU. Datum srečanja še ni določen.

Šarec je sicer v odzivu Pahorju predlagal, naj se temeljito pogovori z Janšo, ali se mu zdi, da pelje državo po pravi poti. Pahorju med drugim očita, da je molčal ob vseh poskusih uničevanja pravnega reda.

Borut Pahor Slovenija Šarec nad Pahorja: "Težko sedim v salonu in leporečim, medtem ko ..."

Predsednica SD Tanja Fajon je vabilo na pogovor sprejela. A od pogovora nima visokih pričakovanj, je zapisala v odgovoru. Meni namreč, da s to vlado enotnost ni mogoča, saj ni zaupanja. Opozorila je tudi na Pahorjevo odgovornost za sedanje stanje. Prvi korak k premostitvi sedanjih izzivov vidi v zamenjavi vlade.

Iz drugih parlamentarnih strank se za zdaj še niso odzvali.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 60
  • janko134 17:29 06.februar 2021.

    Šarec ,Rjavc itd. bolj ko mešate štrene slabše za vas, manj podpore. Janša samo pridobiva na podpori.

  • bojan016 23:26 02.februar 2021.

    Glede na komentarje, opažam, da je vedno več takih, ki jim janšizem greni življenje.

  • jakec1575 21:50 02.februar 2021.

    Bolniki se spet zbirajo na forumu.