Slovenija
16 ogledov

Snežilo bo do ponedeljka

Sneženje v Mariboru Žurnal24 main
V vzhodnem delu države že ves dan sneži, medtem ko v zahodni polovici sneg bolj ali manj le naletava. Sneg povzroča tudi težave v prometu. Spet se krepi burja, ki lahko v noči na nedeljo doseže 120 kilometrov na uro.

Po besedah dežurnega meteorologa Agencije RS za okolje (Arso) Janeza Markoška, naj bi se sneženje nadaljevalo vse do noči na ponedeljek.

"V prihodnjih urah pričakujemo občasno sneženje in tako bo vse do jutri zvečer oziroma noči na ponedeljek. Spet bo težišče bolj v vzhodni polovici Slovenije, mnogo bolj kot na zahodu."

V drugi polovici noči na nedeljo pa se bo po podatkih Arso spet nekoliko okrepila burja, ki lahko na najbolj izpostavljenih mestih doseže hitrosti do 110 ali 120 km/h. Od poldneva naprej bo slabela in do ponedeljka zvečer ponehala.

Kakšno razdejanje je povzročila v noči na soboto, pa si lahko ogledate tukaj.

Snežiti je začelo na jugovzhodu

Snežiti je začelo v noči na soboto, najprej na jugovzhodu države, nato pa se je sneg razširil še drugam. V Beli krajini in na Kočevskem je dopoldne padlo okoli tri centimetre snega, že ponoči pa med tremi in šestimi centimetri.

Na Kredarici so zjutraj namerili 100 centimetrov snega, v Kočevju 27, Novem mestu 19, na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana 10, v Slovenj Gradcu in Mariboru 9, Celju 7 in Postojni 5 centimetrov.

Sneg in burja je ovirata promet

Zaradi snega in pluženja je promet na posameznih avtocestnih odsekih in na nekaterih državnih cestah upočasnjen.

Zaradi snega in plužnih skupin je promet na posameznih avtocestnih odsekih in na nekaterih državnih cestah upočasnjen. Voznikom priporočamo previdno vožnjo in upoštevanje prometne signalizacije.

Po poročanju Prometno-informacijskega centra (PIC) je zaradi snega zaprt prelaz Vršič. Čez prelaz Ljubelj so za vsa vozila obvezen verige. Verige so obvezne tudi za tovorna vozila čez prelaz Jezersko.
Zaradi snega je za priklopnike in polpriklopnike prepovedan promet na cesti Ajdovščina - Col - Črni vrh - Godovič.

Promet pa še vedno ovira tudi burja. Zaprta je primorska avtocesta med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani, promet je preusmerjen na vzporedno regionalno cesto.

Omejitev zaradi burje pa velja tudi na hitri cesti Razdrto - Ajdovščina - Selo, kjer je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami in avtobuse. Ter na regionalnih cestah med Selom in Nanosom in na odsekih Vipava - Manče, Ajševica - Selo in Tri hiše - Volčja Draga za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami.

Na mejnih prehodih Rogatec in Gruškovje je prepovedan promet za tovorna vozila nad 7,5 tone zaradi zasneženih cest na hrvaški strani, sporočajo iz prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Se nahajate na zasneženem področju? Fotografije, nam lahko posredujete s pomočjo spodnjega obrazca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.