Slovenija
53272 ogledov

Snežilo bo. Tako se bo gibalo pri nas.

Zima
Teden bomo ponekod pri nas začeli s snežinkami.

Po izredno hladnem jutru, ko so na Babnem polju namerili dobrih 17 stopinj Celzija pod ničlo, bo ponoči pri nas sprva pretežno jasno, po nekaterih nižinah bo nastala megla, napovedujejo vremenoslovci na Arsu. Proti jutru se bo od zahoda pooblačilo. Jutranje temperature jutri bodo od -10 do -5, ob morju okoli 0 stopinj Celzija.

Jutri bo pretežno oblačno, v notranjosti Slovenije bo občasno rahlo snežilo, po nižinah Primorske pa rahlo deževalo. Proti večeru bo na Primorskem spet zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -4 do 0, na Goriškem in ob morju okoli 5 stopinj.

V ponedeljek bo pretežno oblačno, v jugovzhodni Sloveniji bo zjutraj in dopoldne še rahlo snežilo. Popoldne se bo na zahodu delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, v notranjosti pa severni do severovzhodni veter. V torek bo suho vreme, na Primorskem bo še pihala burja.

Napoved od 12. do 17. januarja

Nad zahodno Evropo, Alpami in zahodnim Balkanom bo območje visokega zračnega tlaka. V višinah bo do petka pritekal postopno toplejši zrak, krepil se bo temperaturni obrat, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Od torka naprej bo pretežno jasno, od petka naprej pa bo po nižinah spet več megle ali nizke oblačnosti. Jutranje temperature bodo pod lediščem, najvišje dnevne pa večinoma med 0 in 5 stopinjami Celzija.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • DajmmiBurger 08:29 09.januar 2022.

    "Izredno hladno jutro"..pri normalni temperaturi Babnega polja. Uff, katero toplo jutro, bi rekli prebivalci Krasnojarska, če bi se prebudili za njih skromnih 17 pod nulo.

  • molka 19:12 08.januar 2022.

    spet panika za 1 cm na dolgem novinarcki blesavi