Slovenija
19 ogledov

Snežinke? Počakajmo do četrtka.

snezinka Shutterstock
V sredo in v noči na četrtek bo Slovenijo prešla fronta z rahlimi padavinami.

V noči na četrtek se lahko zgodi, da bo predvsem na vzhodu in jugovzhodu države padlo nekaj snežink. Čez državo se bo premikala oblačnost, ki jo bodo spremljale rahle padavine. 

Danes bo precej jasno, le v osrednji in jugovzhodni Sloveniji bo zjutraj in deloma dopoldne zmerno do pretežno oblačno. V višjih legah ter ponekod v severni in severovzhodni Sloveniji bo pihal severni do severozahodni veter, na Primorskem prehodno šibka burja, ki bo do večera ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 11, na Primorskem do okoli 14 stopinj C.

Jutri bo v vzhodni Sloveniji pretežno oblačno. V Prekmurju in deloma na Štajerskem bo občasno rahlo deževalo. Drugod bo delno jasno. Ponekod bo še pihal severozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, ob morju ter v Prekmurju do 2, najvišje dnevne pa na severovzhodu od 3 do 6, drugod od 6 do okoli 11 stopinj C.

Od petka do vključno nedelje bo pretežno jasno, megle ali nizke oblačnosti bo manj kot minule dni. V višjih legah bo spet topleje.

Kako bo za silvestrovo?

V soboto in nedeljo bodo naši kraji še v območju visokega zračnega tlaka s toplim zrakom v višinah in s temperaturnim obratom, nato pa bo anticiklon oslabel. V ponedeljek bo nad severnim Sredozemljem nastal ciklon, ki se bo v torek pomaknil nad jugovzhodni Balkan ter nad Egejsko in Črno morje, k nam bo dotekal hladnejši zrak. Nad nami se bo spet okrepilo območje visokega zračnega tlaka.

V soboto in nedeljo bo pretežno jasno, megle ali nizke oblačnosti bo manj kot minule dni. V višjih legah bo spet topleje. V ponedeljek se bo pooblačilo, čez dan se bodo začele pojavljati padavine. V torek kaže na oblačno vreme s padavinami, ki bodo v noči na sredo predvidoma ponehale. Nato bo suho in hladno.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Trotlzihr 00:35 28.december 2016.

    J***** se z vašimi zavajajočimi naslovi!!!