Slovenija
64 ogledov

So se otroci zastrupili?

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Zaradi bruhanja je v torek zdravniško pomoč v dežurni ambulanti v Radljah ob Dravi poiskalo več otrok iz tamkajšnjega vrtca. Obolelih je okoli deset otrok, vrtec pa izvaja potrebne ukrepe.

Zaradi suma zastrupitve s hrano je bil o pojavu obveščen Zavod za zdravstveno varstvo Ravne na Koroškem, kjer pa menijo, da bi lahko šlo tudi za enterovirozo.

Starši so v dežurno ambulanto Zdravstvenega doma Radlje ob Dravi v torek zaradi bruhanja pripeljali pet malčkov, rojenih leta 2008 in 2009, za še enkrat toliko jih je nasvet iskalo po telefonu, je povedala Metka Horvat iz Zavoda za zdravstveno varstvo (ZZV) Ravne na Koroškem.

Pojasnila je, da so zaradi suma, da bi lahko šlo za bakterijsko zastrupitev hrane, s soglasjem vrtca hrano poslali na mikrobiološki pregled na ZZV Maribor.

Hkrati pa glede na okoliščine sumijo, da bi lahko šlo tudi za širši pojav okužb z enterovirozo, zaradi katerih se pojavi bruhanje. V zadnjih treh tednih je namreč teh okužb po vsej Sloveniji več, pravi Horvatova.

V vrtcu Radlje ob Dravi danes novih primerov bruhanja ne beležijo, so pa že izvedli in še izvajajo vse ukrepe razkuževanja in prezračevanja prostorov ter pranja igrač, je pojasnila Veronika Gosak Krebs, ki kot pomočnica ravnatelja tamkajšnje šole vodi vrtec.

Na ZZV Ravne ob tem ljudi na splošno opozarjajo na previdnost pri ravnanju s hrano v vročih dneh in na ustrezno higieno pri pripravi hrane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.