Slovenija
9 ogledov

Sobe bodo polnili Italijani

Cenejša različica silvestrovanja bo na ljubljanskih ulicah. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Hoteli. Letošnja silvestrovanja z večerjami od 37 do 110 evrov.

Ljubljanski hoteli za letošnje silvestrovo pričakujejo enako ali več gostov kot lani.

“Zasedenost za božič je slabša kot lani, silvestrovo pa za več kot 60 odstotkov boljše,” je povedala Katja Kralj, tiskovna predstavnica Hotela Lev.

Podobno ugotavljajo v City hotelu, kjer za novo leto pričakujejo 90-odstotno zasedenost hotela, večina gostov pa bo, tako kot v Levu, italijanskih.


Povsod gostje iz Italije
Tudi v Grand hotelu Union in Central hotelu letos za novo leto pričakujejo podobno število gostov kot lani, kar pomeni okoli 70- v prvem in 90-odstotno zasedenost v drugem hotelu. Med božičem bosta hotela zasedena približno 15-odstotno, večina gostov v tem času pa prihaja iz Italije.

“Novoletna zasedenost je višja od povprečne letne za okoli 25 odstotkov, božični prazniki pa so precej manj aktualni,”
so razložili v Unionu.

Hotel Slon bo za novo leto polno zaseden, goste pa bodo tako kot drugje predvsem iz Italije.

Silvestrski program
V Hotelu Lev bo na silvestrski večer v dvorani Karantanija večerja z glasbo, zdravico in ogledom ognjemeta z vrha hotela, cena na osebo pa je 110 evrov.

Mogoče bo večerjati tudi v hotelski restavraciji, vse pa je namenjeno tako hotelskim kot zunanjim gostom.

V Grand hotelu Union bodo tri silvestrske zabave, in sicer večerja v hotelski restavraciji za 37 evrov na osebo, silvestrski meni v restavraciji Smrekarjev hram za 49 evrov na osebo ter silvestrovanje v hotelski kavarni, kamor je vstop prost.

V City hotelu silvestrovanja letos ne bo, ponujajo pa večerjo za 40 evrov. Tudi v Austria Trend hotelu silvestrske zabave ne bo, hotel pa bo takrat polno zaseden z gosti iz okoliških držav, je povedal Jernej Osterman, direktor prodaje. 
V Slonu bodo pripravili novoletne hitre gala večerje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.