Slovenija
37 ogledov

Soča še vedno skriva mladeniča

Iskanje 23-letnika v Soči
1/6
Žurnal24 main
Kljub naporom kar 104 oseb, da bi našli pogrešanega 23-letnika, ki je pred dobrim tednom izginil v Soči, je bila tudi današnja akcija neuspešna.

Danes so ob porečju Soče nadaljevali z iskanjem mladeniča iz okolice Tolmina, ki je prejšnji ponedeljek na cesti Doblar–Tolmin pri Turškem križu zapeljal s ceste v strugo Soče. Poleg policistov so sodelovali še potapljači specialne enote policije, potapljači slovenske vojske in večje število drugih vojakov, potapljači društev za podvodne dejavnosti iz Tolmina in Nove Gorice, ribiči RD Kanal, gasilci iz Tolmina in Nove Gorice, člani civilnih zaščit iz Kanala ob Soči, Tolmina in Nove Gorice, pripadniki GRS iz Tolmina, raftarji tolminskega podjetja Maya Maja in predstavniki Soških elektrarn.

Policija je na podlagi sledi ugotovila, da je voznik v desnem nepreglednem ovinku zapeljal v levo, kjer je večkrat oplazil podporni zid na levi strani, zatem pa je voznika z osebnim vozilom znamke opel astra odbilo na desno stran ceste, kjer je zapeljalo v strugo reke Soče.

Iskali so od območja nesreče pa vse do jezu hidroelektrarne Solkan, iz zraka je pomagal tudi helikopter policije. Akcija se je ob 15. uri končala neuspešno, prav tako danes niso našli nobenih novih predmetov, ki bi pripadali pogrešanemu. Kot je znano, so v akciji čez vikend našli njegova oblačila in nahrbtnik.

Morda ga bodo zapazili ribiči
Policisti bodo 23-letnika iskali še naprej v okviru svojih rednih nalog, opozorili pa bodo tudi vse ribiške družine na območju, saj se bo čez dober teden dni pričela ribiška sezona.

Že v soboto so pri iskanju na svoji strani meje pomagali tudi italijanski pripadniki civilne zaščite. Avtomobil, v katerem se je peljal mladenič, so sicer v Soči našli že 15. marca in ga potegnili na suho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.