Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Svoboden, ko se tožilec odloči

skakalci sprejem brnik lovše Boštjan Tacol
Varščina. Sodišče sprejelo Lovšetovo ponudbo za milijon evrov, zdaj čaka na tožilstvo.

Pripor. Žena Tomaža Lovšeta, nekdanjega šefa Diners Cluba Slovenija, je pozno popoldne ljubljanskemu sodišču predala milijon evrov varščine v gotovine v zameno za odpravo pripora Lovšetu. A ta zdaj vsaj še osem dni ostaja v zaporih na Povšetovi ulici v Ljubljani. “Sodišče oziroma preiskovalna sodnica je sprejela ponudbo za plačilo milijon evrov varščine ter naše argumente in razloge, zakaj gospod Lovše ni begosumen. Izdala je sklep, da se gospod Lovše lahko izpusti na prostost, ko plača ponujeni denar in če se zoper to v osmih dneh ne pritoži tožilstvo,” pravi Lovšetova zagovornica Anka Kozamernik.

Tožilec Jože Kozina se do tega trenutka uradno še ni odpovedal pritožbi, niti je ni napovedal. Če pa se odloči, da bo s pritožbo poskušal dokazati, da bi Lovše lahko pobegnil, če bi ga spustili na prostost, bo sodišče moralo še enkrat odločati o varščini. Lovše je sicer priprt že dobre štiri mesece zaradi domnevnega oškodovanja Dinersa.

Sodišče sprejelo argumente

Kozamernikova sicer poudarja, da je šele z njenim predlogom za odpravo pripora Lovšetu sodišče prvič poglobljeno ocenilo njene argumente oziroma dokaze o tem, da Lovše ne namerava nikamor pobegniti. Nazadnje mu je pred dnevi sodišče pripor sicer podaljšalo še za dva meseca, ker je sprejelo argumente tožilstva in ocenilo, da je Lovše begosumen. "Zdaj pa je sodišče sprejelo argumente, ki jih mi navajamo že od začeta tega postopka," dodaja Kozamernikova.

Komentarjev 9
  • Johan Spohan 18:27 22.november 2013.

    Naj davkarija povpraša ženo odkod ji miljon! Ali je plačala davke?

  • starina1963 08:50 22.november 2013.

    Ukradeš 9 miljonov in vrneš enega . BRAVO SODSTVO - še enkrat več ste pokazali da se delate norca iz nas. Baje da smo pred zakonom vsi isti. Samo da jaz nimam miljona za varščino.Ker ga nisem ukradel.Poleg ...prikaži več Lovšeta je treba zapreti še sodnico , odvetnico in tožilca !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • primorka 20:00 21.november 2013.

    Vse bi mu morali vzeti ! Ostati bi moral z golo ritjo !