Slovenija
23 ogledov

Sodišče mu je obisk že najavilo

slovenija 09.06.10, Igor Bavcar, istrabenz, tajkun, intervju, modra hisa, foto: Anže Petkovšek
Do konca tedna ga bo v bolniški sobi v izolskem Medicorju obiskal sodni izvedenec.

Predvidoma do konca tedna bo nekdanjega šefa Istrabenza Igor Bavčar pregledal sodni izvedenec medicinske stroke in ocenil njegovo trenutno zdravstveno stanje. Bavčar bi se sicer moral prejšnji torek zglasiti v zaporu na Dobu, a so ga tik pred tem sprejeli na zdravljenje v zasebni zdravstveni center Medicor v Izoli, kjer trenutno čaka na nujno operacijo, ki naj bi jo izvedli že v prihodnjih dneh.

Zdravniki, ki zanj skrbijo v ustanovi, kamor naj bi Bavčar tudi že prej hodil redno na zdravniške preglede in od tam prinašal potrdila na sodišče, da je v izjemno slabem zdravstvenem stanju, namreč svarijo, da naj bi se Bavčarju zdravstveno stanje v zadnjih dneh tako močno poslabšalo, da brez operativnega posega ne bo preživel.

Ko bodo prejeli strokovno oceno, bodo lažje odločili

V Izoli ga bo zdaj torej obiskal še sodni izvedenec. To je naročilo ljubljansko okrožno sodišče, ki odloča o Bavčarjevi prošnji glede preložitve prestajanja zaporne kazni preloži.

Potem, ko je sodišče pred skoraj dvema tednoma dokončno zavrnilo njegovo prošnjo naj se mu začetek prestajanja kazni za še nekaj časa odloži, je namreč na dan, ko bi se moral Bavčar zglasti v zaporu. na sodišče poslal še eno prošnjo. Sodišče argumente oziroma razloge, ki jih je Bavčar navedel v prošnji za preložitev kazni zdaj preučuje. Neuradno naj bi Bavčar v prošnji za preložitev kazni navedel podobne razloge, kot jih je sodišče nedavno že zavrnilo. Ravno zato naj bi se sodišče odločilo, da v Izolo pošljejo izvedenca, ki mora Bavčarja podrobno pregledati, preden bo sodišče lahko o prošnji dokončno odločilo. Sodišče naj bi Bavčarja o tem, da ga bo pregledal  že obvestilo.

"Sodišče v zadevi glede izvršitve kazni zapora za obsojenega Igorja Bavčarja še nima izkazane vročitve, zato vas z vsebino odločitve še ne moremo seznaniti."

Končno odločitev bo sodišče namreč oprlo na mnenje izvedenca, ki mora sodišču odgovoriti zlasti, ali je Bavčar trenutno res preveč bolan, da bi lahko začel prestajati kazen oziroma ali bi bila selitev v zapor lahko zanj res smrtno nevarna. 

Direktorica Medicorja Metka Zorc pa je kot Bavčarjeva zdravnica je namreč preteklo v sredo, ko sta ga policista želela odpeljati iz Izole opozorila, da naj bi bilo trenutno Bavčarjevo zdravstveno stanje tako resno, slabo, da selitve v zapor ne bi dobro prestal.

 

Komentarjev 3
  • Žurnalček 21:43 03.februar 2015.

    Angina pektoris je stanje ko si v tem momentu poplnoma v redu , v naslednjem trenutku imaš pa samo še 10 min. časa , da ti pomagajo doktorji z rešilcem na licu mesta. To oskrbo pa mu lahko zagotovijo ...prikaži več samo na Povšetovi , kajti UKC je čez cesto ! Še doma ni tako varen , kot na Povšetovi , razen da do operacije , leži v bolnici !

  • Papaja Popi 16:35 03.februar 2015.

    Zaplenit vse premoženje njemu in njegovim sorodnikom potem pa naj dokazujejo kaj je ali kaj ni bilo njegovega, da si zapomnijo za vedno..Lopovi !!!!!!!!!!!!

  • francl12 16:03 03.februar 2015.

    Bavčunko je treba čimprej zapret! Menda je bil lani pri zidarju na izobraževanju, da ga je naučil kako postaneš bolan. Ampak vsi vemo, da sta obadva BOLANA V GLAVO!!!