Slovenija
28 ogledov

Sodišče naj bi ugodilo predlogu za izročitev Žavbija

Italijanska policija EPA
Ljubljansko okrožno sodišče naj bi ugodilo predlogu za izročitev Roka Žavbija Italiji.

Ljubljansko okrožno sodišče je po informacijah POP TV ugodilo predlogu za izročitev Roka Žavbija Italiji, kjer mu želijo soditi zaradi domnevnega novačenja teroristov. Žavbi je trenutno v priporu na Povšetovi v Ljubljani.

Žavbijeva odvetnica Lara Mikuž danes za komentar ni bila dosegljiva, zelo verjetno pa se bo na sklep sodišča pritožila. Rok je 48 ur po vročitvi, o pritožbi bo odločalo ljubljansko višje sodišče, je še poročala omenjena televizija.

Žavbija je slovenska policija prijela pred dvema tednoma na podlagi evropskega naloga za prijetje in predajo, ki ga je izdal preiskovalni sodnik sodišča v Benetkah. V Italiji je namreč zoper njega izdan sklep o preiskavi, saj naj bi v Italiji rekrutiral in radikaliziral potencialne borce. Učil naj bi jih, kako ravnati z orožjem in kako priti do sirskega bojišča.

Njegova odvetnica je na sodišče vložila pripombo na predlog za njegovo izročitev Italiji. Pojasnila je, da je to storila zaradi napake, ki so jo po njenem mnenju v evropskem nalogu za prijetje in predajo storili Italijani.

Komentarjev 3