Slovenija
12 ogledov

Sodišče o številu stanovanj

Civilna iniciativa je medijem posredovala tudi fotomontažo bodočega videza Rodin Žurnal24 main
Bloki. Občina pritožbe vložila v zakonskem roku.

Civilna iniciativa Rodine, ki že več let protestira zaradi napovedane gradnje večstanovanjskih blokov, je na medije naslovila pismo, v katerem pravi, da jih je občina pustila na cedilu.

Protestniki navajajo, da je občinski svet prostorskoureditvene pogoje, ki so najprej dovoljevali pet stanovanj v stavbi, nato pa so bili spremenjeni in dovoljujejo tri, sprejemali s figo v žepu. Kršili naj bi tudi mnenje ministrstva za kulturo in zamudili pritožbene roke ter s tem izgubili možnost tožbe na upravnem sodišču. Številne nepravilnosti pa navajajo tudi v postopkih pridobivanja gradbenih dovoljenj.

Storili vse, kar lahko
"Pritožbo na gradbeno dovoljenje smo vložili v roku, in sicer 27. oktobra lani, zadnja je bila 31. januarja zavrnjena, zato smo 16. februarja proti investitorju vložili tožbo na upravno sodišče, dokumente pa si lahko ogledate," očitke zavrača župan Leopold Pogačar. Prizadevanja civilne iniciative so bila upoštevana v tolikšni meri, kot je v pristojnosti občine, dodaja. Na občini sicer menijo, da bi morala Upravna enota Jesenice upoštevati spremembo prostorskoureditvenih pogojev, ki dovoljuje največ tri stanovanja na stavbo, vendar bo o tem odločalo sodišče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.