Slovenija
1764 ogledov

Sodišče odločilo: Takšna je kazen za mehiškega kralja mamil El Chapa

el chapo
1/2
Reuters
Ameriški zvezni sodnik Brian Cogan je v Brooklynu nekdanjemu mehiškemu kralju mamil Joaquinu El Chapu Guzmanu zaradi tihotapljenja mamil v ZDA izrekel dosmrtno zaporno kazen. Ameriška porota je 62-letnega El Chapa spoznala za krivega že februarja letos.

Nekdanjega vodjo mamilarskega kartela Sinaloa je Mehika izročila ZDA, potem ko je dvakrat pobegnil iz zapora. Mehika ga je izročila, ko je dobila zagotovilo, da ZDA ne bodo zahtevale smrtne kazni. Porota ga je po odmevnem sodnem procesu spoznala za krivega za zločine, za katere je dosmrtni zapor po zakonu najmanjša možna kazen. Sodnik Cogan tako ni niti mogel sprejeti drugačne sodbe.

Guzmanovi odvetniki so ob izreku sodbe zaprosili za novo sojenje, saj trdijo, da mu je bila zanikana pravica do poštenega sojenja, ker so porotniki spremljali medijska poročila o primeru. Pritožili so se tudi nad razmerami v newyorškem zaporu.

Sodnik je zahtevo za novo sojenje zavrnil. Guzmana bodo premestili v zapor z maksimalno varnostjo v Florenceu v Koloradu.

Joaquin Guzman El Chapo | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Saliktarra
    Saliktarra 00:58 18.julij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Bredhot.Com