Slovenija
67 ogledov

Sodišče oprostilo krivde trebanjskega župana Kastelica

Alojzij Kastelic Žurnal24 main
Sporen enouren občinski izlet z ladjico. Trebanjski župan naj bi pri tem zlorabil položaj in ponaredil listine. Sodišče ga je danes, po devetih letih, krivde oprostilo. Tožilstvo se na odločitev lahko še pritoži.

Trebanjskega župana Alojzija Kastelica je novomeško okrožno sodišče za dogodek pred skoraj devetimi leti sprva obsodilo na pogojno kazen zaradi zlorabe uradnega položaja in dveh kaznivih dejanj ponareditve uradne listine, ljubljansko višje sodišče je nato sodbo razveljavilo in zadevo vrnilo v ponovno sojenje.

Kastelicu, ki se je v predobravnavnem naroku aprila lani vnovič izrekel za nedolžnega, je sicer obtožnica zaradi zapletov z napačno navedbo na naročilnici pri dobrih 460 evrov vrednem koprskem izletu očitala zlorabo uradnega položaja. Tožilstvo pa je predlagalo pogojno kazen leto in sedem mesecev zapora z dveletnim preizkusnim obdobjem.

Kastelic je do zdaj nabral več kot 15 kazenskih ovadb, zaradi žaljive obdolžitve pa ga je ovadila tudi Komisija za preprečevanje korupcije. Kastelic je bil tudi zaradi zlorabe županskega položaja pravnomočno spoznan za krivega in obsojen na sedem mesecev pogojne zaporne kazni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.