Slovenija
31 ogledov

Sodišče razveljavilo razpis zaradi "interesnih povezav"

slovenija 14.03.11, Kladivo, Ustavno sodisce, Ustavni sodniki, Ustavni sodniki o Anže Petkovšek
Tomaž Savšek, predsednik ocenjevalne komisije, je povezan z dvema fakultetama, izbranima na razpisu. Zato je upravno sodišče razveljavilo razpis ministrstva za izobraževanje.

Upravno sodišče v Mariboru je po poročanju časnika Delo ugotovilo, da je predsednik ocenjevalne komisije Tomaž Savšek "interesno povezan" s fakultetama, ki sta na javnem razpisu za vzpostavitev sistema za zagotavljanje kakovosti dobili sredstva. Zato od ministrstva za izobraževanje zahteva vnovično oceno prispele vloge.

Na razpisu za vzpostavitev sistema za zagotavljanje kakovosti je ministrstvo za izobraževanje z Žigo Turkom na čelu izbralo 11 visokošolskih zavodov, med njimi fakulteto za uporabne družbene študije (Fudš) in fakulteto za informacijske študije (Fiš). Med izbranimi pa ni bilo mariborske univerze, ki je po pregledu dokumentacije ministrstva zahtevala razveljavitev rezultatov.

Sodišče je tožbi ugodilo, saj je predsednik komisije Savšek tudi član strokovnega sveta Univerzitetnega in raziskovalnega središča Novo mesto (URS), s katerim sta povezana tako Fiš kot Fudš, prvi kot član, drugi kot partner.

To skupaj z dejstvom, da je Savšek ocenjeval vlogo Fudša in mu podelil 98 od 100 točk "vzbuja zadosten dvom o njegovem nepristranskem in objektivnem ocenjevanju", po poročanju današnje izdaje Dela piše v sodbi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.