Slovenija
563 ogledov

Sodišče uvedlo preiskavo v primeru Kengurujčki

zavod Kengurujčki Saša Despot zasebni zavod za varstvo otrok Kengurujčki
Leto dni po objavi posnetkov maltretiranja otrok primer Kengurujčki na sodišču.

Okrožno sodišče v Ljubljani je konec septembra uvedlo preiskavo v primeru sumov zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja na škodo otrok v zasebnem zavodu Kengurujčki iz Ljubljane. 

zavod Kengurujčki Slovenija To so inšpektorji ugotovili o Zavodu Kengurujčki

Posnetki nasilnega dogajanja v varstvu, kjer so varovali predšolske otroke, so se v javnosti pojavili pred letom dni. 67-letnico, ki je opravljala delo varuške, čeprav za to ni bila usposobljena, so policisti zaradi suma zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja z otroki, januarja kazensko ovadili.

V kriminalistični preiskavi so ugotovili, da je osumljenka med 1. oktobrom 2017 in 28. septembrom 2018 v zavodu, kjer so varovali predšolske otroke, opravljala dela varuške, čeprav za tako delo ni imela ustreznega strokovnega znanja in izobrazbe.

Policija jo sumi tudi, da je pri svojem delu huje kršila svoje dolžnosti s tem, da je z nekaterimi otroki neprimerno komunicirala, na primer nanje vpila in jih žalila. Nekaterim otrokom ni dovolila svobodne izbire, koliko bodo pojedli. Če so otroci hrano zavračali, jih je hranila na silo.

Pri pripravi na počitek pa je po ugotovitvah kriminalistov za nekatere otroke uporabljala neetične in strokovno nesprejemljive načine in metode, na primer povijanje otrok v rjuho.

Primer je sprožil tudi številna vprašanja o primernosti sistemske ureditve in nadzora. Delovanje zavoda Kengurujčki je pod drobnogled vzelo tudi več inšpektoratov.

zavod Kengurujčki Preiskava Slovenija To čaka starše, ki so v Kengurujčkih plačevali na roko
Komentarjev 1
  • Avatar vec
    vec 13:02 14.oktober 2019.

    A kr al kwa, mislm A ŽE je uvedlo preiskavo ? Faq qua pa dej zaena pisdarija, to bo cela štala ratava. Pa sej te malčki ki so bili maltretirani so že skor v petem razredu, ma ne bi raj ...prikaži več raj počakali da izdelajo vsaj osnovno šolo, al pa kr nekje do faksa počakat, mrbit bo kakšen od njih celo sodnik, pa boste imeli podatke iz PRVE ROKE.