Slovenija
6605 ogledov

To čaka starše, ki so v Kengurujčkih plačevali na roko

zavod Kengurujčki Saša Despot zasebni zavod za varstvo otrok Kengurujčki
Varstvo v Kengurujčkih je mesečno stalo 365 evrov

Dogajanje v zasebnem varstvu Kengurujčki, ki ga je javna televizija razkrila v začetku oktobra, še ni dobilo epiloga. Medtem, ko na ministrstvu za šolstvo že pripravljajo nekatere ukrepe, razmišljajo pa tudi o psiholoških testih za varuhe, je preiskava policije še v teku. Nadzor v zavodu je opravil tudi inšpektorat za delo, vendar postopki še niso zaključeni. Prav tako pa je v teku tudi preiskava na finančni upravi (Furs).

Testiranje Aids Novost Slovenija Na ministrstvu razmišljajo o uvedbi psiholoških testov

Na Fursu tako še zbirajo dokaze o vseh vpletenih. Starše otrok so povabili na razgovor, ne bodo pa jih kaznovali, ker so storitve zavodu plačevali brez računov, poročanje največje komercialne televizije povzema STA. Starši otrok so namreč lastnici plačevali na roke, in sicer 365 evrov mesečno. Na računih, ki pa so vendarle bili izdani, naj bi bili podatki podjetja vzgojiteljice, čeprav naj jih ta ne bi nikoli videla, izdajal pa jih je direktor zavoda.

Gugalnica Starši, pozor! Slovenija "Na trgu je še veliko varstev, ki poslujejo na črno"

"Če je njihov edini greh to, da pri plačilu niso vzeli oziroma zahtevali računa, jih za te nepravilnosti ne bomo kaznovali," izjavo predstavnik za odnose z javnostmi na Fursu Stojana Glavača povzema STA. Glavač dodaja, da od uvedbe davčnih blagajn niso kaznovali še nobenega potrošnika, ki ob nakupu ali plačilu storitve ni vzel računa. Raje se osredotočijo na davčno opismenjevanje mladih in dvigovanje davčne kulture v državi, je zatrdil.

Vodstvu zavoda Kengurujčki zaradi dela na črno grozi kazen med 1000 in 7000 evri, globe pa se seštevajo - torej, če bodo odkrili še več nepravilnosti, bo znesek še višji.

zavod Kengurujčki Surovo ravnanje Slovenija Lastnica Kengurujčka razlaga, kaj je počela
Komentarjev 8
  • Silva Drevensek 12:36 23.oktober 2018.

    ja super zdaj pa bodo kaznovani starši,a oni ki pa je delal na črno pa bo dobil nagrado kake bolane zakone imajo,jaz bi pa šla tožit državo za to ker mi ni omogočla varstva otroku v normalnem vrtecu