Slovenija
36 ogledov

Sodišče zahteva konkretne dokaze v primeru Rotnika

Uroš Rotnik Saša Despot
Izvenobravnavni senat celjskega okrožnega sodišča je razveljavil sklep o uvedbi preiskave kaznivega dejanja domnevnega pranja denarja in pomoči pri tem v primeru nekdanjega direktorja Termoelektrarne Šoštanj Uroša Rotnika in še dveh obdolžencev.

Senat je ugotovil, da v sklepu o uvedbi preiskave iz lanskega decembra niso navedeni konkretni dokazi, iz katerih naj bi izhajal utemeljen sum očitanih kaznivih dejanj, je danes potrdil soobdolženi, davčni svetovalec Darko Končan.

V pred dvema dnevoma sprejetem sklepu, ki ga je Končan prejel danes, senat preiskovalnega sodnika napotuje, naj ponovno presodi, ali dokazi tožilstva zadoščajo za uvedbo preiskave. Pri tem naj določno navede dokaze, za katere v izpodbijanem sklepu splošno navaja, da so bili podlaga za vložitev zahteve za preiskavo, piše v sklepu.

Preiskovalni sodnik v Celju je sklep o uvedbi preiskave dveh sumov pranja denarja, povezanih s projektom gradnje šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj, sprejel 3. decembra lani, potem ko so mesec dni prej kriminalisti omenjeno trojico pridržali. Končana in Pušnika so kmalu po pridržanju izpustili, Rotnik pa je zaradi nevarnosti vplivanja na priče ostal v priporu.

Komentarjev 6
  • maresem 16:59 11.januar 2015.

    Riba smrdi pri glavi, Slovenija pa že cela. Banda sodniška, politična, mafijska.....

  • wingspan15 12:12 11.januar 2015.

    Toliko časa se bodo norčevali iz nas pošenih državljanov, da bodo res imeli revolucijo v Sloveniji, ki ne bo sprovocirana iz določenih vrst določene stranke ampak se bo zgodila spontano, ker bo ljudem počilo.

  • valerijakregar 11:21 11.januar 2015.

    tile so preveč pokradli, da bi bili kazensko procesuirani !tukaj tudi n-št. nenavadno visokih pologov na rotnikov osebni t.r. ni znak za pregon !!!!?*??davčni inšpektorji pa preganjajo kmetice, zaradi prodaje kurjih jajčk !vsa slava slovenskim sodiščem ...prikaži veččem , ki jih obilo plačuje obubožana raja !