Slovenija
6 ogledov

Sodišče zavrnilo prošnjo za odlog prestajanja kazni

Igor Bavčar Anže Petkovšek
Bavčar ima sicer res težave s srcem, vendar pa naj njegova bolezen po mnenju sodišča ne bi bila takšna, da bi mu onemogočala prestajanje zaporne kazni.

Sodišče je zavrnilo prošnjo nekdanjega prvega moža Istrabenza Igorja Bavčarja za odlog prestajanja kazni, so danes uradno potrdili na ljubljanskem okrožnem sodišču. Je pa sodišče izvedenca Petra Rakovca spet poslalo v zasebno bolnišnico Medicor, kjer je Bavčar hospitaliziran. Rakovec je dodatni pregled Bavčarjevega zdravstvenega stanja že opravil.

Bavčarjeva zdravnica in direktorica Medicorja Metka Zorc je potrdila, da jih je Rakovec obiskal, pregledal Bavčarja in dokumentacijo ter vzel kopije izvidov.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču so pojasnili, da so dodatno preverjanje Bavčarjevega zdravstvenega stanja odredili glede na prejeta dodatna obvestila. Po prejetju Rakovčevega mnenja bo sodišče sprejelo odločitev o nadaljnjih ukrepih glede izvršitve zaporne kazni.

"Ustrezno zdravstveno oskrbo lahko dobi tudi na dobu"

Časnik Večer je že v torek neuradno poročal, da je senat ljubljanskega okrožnega sodišča znova zavrnil Bavčarjevo prošnjo za odlog prestajanja zaporne kazni. Sodniki po podatkih Večera menijo, da hospitalizacija ni dovolj tehten razlog, da Bavčar ne bi šel v zapor, ker da mu v zaporu na Dobu lahko nudijo ustrezno zdravstveno oskrbo.

Bavčar je že dober teden dni hospitaliziran v Medicorju v Izoli, kjer čaka na operacijo srca, kot je že večkrat povedala Zorčeva. Tudi danes je ponovila le, da je zelo bolan in da bo operiran. Več ni želela povedati, saj je njeno stališče, da je to stvar Medicorja in zasebnosti bolnika.

Rakovec je bil sicer že oktobra lani mnenja, da bi se Bavčarju morala zaporna kazen odložiti za tri do šest mesecev, če bi se odločil za operacijo srca.

V torek je za TV Slovenija povedal, da gre pri Bavčarju za resno bolezen in da je zato sodišču najprej predlagal, da se prestajanje zaporne kazni nekoliko odloži, da se vmes opravi operativno zdravljenje ali da se bolezen vsaj stabilizira.

Sodišče je nato po njegovih besedah želelo dopolnitev mnenja in ga vprašalo ali obstaja bistvena razlika med bivanjem v domačem okolju in v zaporu ob dejstvu, da imajo tudi v zaporu zdravniško službo in da je zaporno kazen mogoče prekiniti za čas operacije in rehabilitacije.

Na podlagi teh podatkov je potem dal mnenje, da je načeloma možno tudi prestajanje zaporne kazni, če je vse to zagotovljeno. Vseeno pa je sodišču svetoval, da bi bilo zaradi stresa verjetno bolje, da se nekoliko odloži.

Zdaj se je situacija po njegovih besedah spremenila, ker je Bavčar hospitaliziran. Svoje mnenje po današnjem vnovičnem pregledu bo Rakovec sodišču predal do konca tedna.

 

Komentarjev 3
  • francl12 18:32 04.februar 2015.

    Slovenci bojte se, nikar ne hodite okrog ponoči, saj vas lahko ugrabijo in porabijo za rezervne dele. Baučunka namreč že rabi novo srce! Glede na to koliko denarja ima lahko 1000000x preplača stroške ugrabitve in operacije, samo da zopet dobi ...prikaži več srce! Svojega je namreč izgubil, ko je POKRADEL Slovenijo!

  • Papaja Popi 18:31 04.februar 2015.

    Zaplenit vse premoženje njemu in njegovim sorodnikom potem pa naj dokazujejo kaj je ali kaj ni bilo njegovega, da si zapomnijo za vedno..Lopovi !!!!!!!!!!!!

  • francl12 18:22 04.februar 2015.

    Samo dve možnosti mu je potrebno ponuditi: zapor ali britof. Denar in vso njegovo in podarjeno lastnino bi mu morali že zdavnaj zaplenit! Torej operacije ne more plačati in ga je potrebno dati na čakalno listo, kot vse ostale delavce ...prikaži več (smrtnike). Na vrsto bo pa prišel tam čez približno 10 let, pa še to če bo imel srečo. DO TAKRAT PA V ZAPOR NA DOB!!!