Slovenija
4624 ogledov

Sodišče znova o umoru Gašperja Tiča

Stefan Cakić, obsojen uboja igralca Gašperja Tiča
1/2
Anže Petekovšek
Javna obravnava pritožb na sodbo bo predvidoma v sredo ob 11. uri.

Višje sodišče v Ljubljani bo v sredo obravnavalo pritožbe na sodbo, s katero je Okrožno sodišče v Ljubljani Stefana Cakića aprila letos spoznalo za krivega uboja znanega ljubljanskega igralca Gašperja Tiča. 

Sodišče je presodilo, da je Cakić dejanje storil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti zaradi kombinacije osebnostne motnje ter alkohola in kokaina, ki ju je zaužil v času pred dejanjem. Obsojen je bil na zaporno kazen osem let in pol, ki jo je Cakić na svojo željo začel takoj prestajati.

A tako tožilstvo kot njegov zagovornik Gorazd Fišer sta napovedala pritožbo. Tožilstvo je za Cakića zahtevalo 12 let zapora, saj da je bil obdolženi posebno vztrajen, da bi oškodovancu vzel življenje, tožilka je v zaključni besedi izpostavila dinamiko gibanja v stanovanju ter kar 17 ran, ki mu jih je povzročil. Cakićev odvetnik Fišer je po drugi strani vztrajal, da bi lahko tragedijo označili le za uboj na mah ali povzročitev hude telesne poškodbe s smrtnim izidom.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Avatar vec
    vec 01:34 17.september 2018.

    Everybody get up , I know you want it , Do it like it hurt, like it hurt Ta VIDEL ni Tujske legije, je pa verjetno da je bil kje na obisku, KJE JE SOVA DA pove kaj je SPERMLJALA ?

  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 11:11 16.september 2018.

    Preiskava je pokazala, da je Cakić lagal, da je bil od Tiča posiljen. To, da ga je dobesedno počasi klal in mu zadal kar sedemnajst ran s tem, da Cakić od Tiča ni dobil niti praske kaže na to, da ...prikaži več je v ubijanju igralca užival. Tega človeka bi bilo treba premestiti na psihiatrijo na zaprti oddelek.

  • Avatar darklord
    darklord 10:56 16.september 2018.

    g. fiser ima se vedno licenco???????