Slovenija
2229 ogledov

Soglasje za direktorja RTV dobil le Urbanija

Uroš Urbanija Saša Despot
Programski svet RTV Slovenija podal soglasje za mesto direktorja televizije.

Programski svet RTV Slovenije je obravnaval predlog generalnega direktorja Andreja Graha Whatmougha, naj poda predhodno soglasje k imenovanju na mesto direktorja televizije za oba prijavljena kandidata Patrika Grebla in Uroša Urbanijo. Programski svet je soglasje podal za slednjega.

Kot je poročal mmc, Uroš Urbanija meni, da je pomembna evalvacija programa. Priprave programsko-produkcijskega načrta se je treba po njegovih besedah lotiti s pregledom dosežkov preteklega obdobja, pri čemer je treba upoštevati več področij od vloženih virov preko gledanosti do priložnosti za nadgradnjo. Program pa je treba ocenjevati tudi sproti, je poudaril. Podajanje vsebin je treba okrepiti tudi preko mobilnega telefona, prav tako je ključno okrepiti dostop in vidnost spletne TV, je navedel.

Grah Whatmough se bo z Urbanijo pogovoril prihodnji teden, so napovedali na Radioteleviziji Slovenija (RTVS). Mandat direktorja televizije traja štiri leta. Urbanija je bil v preteklosti zaposlen v različnih medijih, tako na MMC RTVS, STA in Planet TV, zadnji dve leti pa je bil kot direktor Ukoma glavni predstavnik za odnose z javnostmi vlade Janeza Janše.

Novice: Ne boste verjeli, kje bi RTV imela dopisništvo Slovenija Premier Golob s sporočilom za RTVS

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 27
 • Avatar Leon
  Leon 06:34 08.julij 2022.

  Edina rešitev zoper JANŠIZEM protest vseh zaposlenih na RTVS z podporo državljanov ,ki plačujejo RTVS prispevek . Se vidimo !

 • Pišmevuh 21:43 07.julij 2022.

  Te še bo Janša z veseljem plačeval Rtv naročnino. Zaradi mene, če mu celi Rtv podarijo.

 • Ender3 21:33 07.julij 2022.

  Nova vlada halooo, dagaja se vam presedan, mimo vseh odločevalcev se vam nastavlja oseba s nekredibilnostjo preteklostjo in strokovno nekompetentnostjo. Stanje ni več alarmantno, temveč bizarno. Po toči, z novim zakonom ne bo vredno zvoniti.